Vijesti
Sport
Reprezentacija BiH
Hajrović pozvan za kvalifikacione mečeve sa Slovačkom
26.08.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Hajrović pozvan za kvalifikacione mečeve sa Slovačkom
Kako ekskluzivno saznaje Reprezentacija.ba portal fudbaler švicarskog Grasshoppersa Izet Hajrović pozvan je na okupljanje reprezentacije BiH povodom kvalifikacionih mečeva protiv Slovačke.
Hajrović je izuzetno dobrim nastupima u dresu svog tima očigledno zadovoljio kriterije selektora Safeta Sušića, a pozivu u reprezentaciju prethodila je Izetova odluka i potpisivanje zvaničnog dokumenta da u budućnosti želi nastupati za Bosnu i Hercegovinu.
Iako je Izet Hajrović u prošlosti nastupao za sve selekcije Švicarske, uključujući i "A" reprezentaciju ove zemlje, dilema nikada nije postojala i Izet je samo čekao prvi zvaničan kontakt i poziv od strane NFSBIH i selektora Sušića da postane Zmaj.
Podsjećamo, selektor Safet Sušić sutra će u 11 sati objaviti spisak pozvanih igrača za mečeve protiv Slovačke (6. septembar Zenica, 10. septembar Žilina), a pretpostavka je da će se na spisku naći sljedeći igrači.
Golmani: Asmir Begović, Asmir Avdukić, Jasmin Fejzić
Odbana: Emr Spahić, Boris Pandža, Ermin Bičakčić (nastup pod upitnikom zbog administrativnih prepreka), Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ervin Zukanović, Avdija Vršajević,
Vezni red: Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Senijad Ibričić, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Miroslav Stevanović, Izet Hajrović.
Napad: Vedad Ibišević, Edin Džeko i Edin Višća
Izet Hajrović je rođen 4. augusta 1991. godine u švicarskom Bruggu, a ljevak je koji najčešće igra na desnom krilu. Krase ga kvalitetan šut i centaršut.