Vijesti
Sport
Ivković: Srbiju očekuje teška utakmica protiv BiH, o Makedoniji apsolutno ne razmišljam
05.09.2013. 12:00
Izvor: 24sata.info
Ivković: Srbiju očekuje teška utakmica protiv BiH, o Makedoniji apsolutno ne razmišljam
On je podsjetio da se u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu Sloveniji nalazi devet debitanata.
Selektor srbijanske košarkaške reprezentacije Dušan Ivković poručio je nakon večerašnje pobjede nad Litvanijom kako njegovu reprezentaciju sutra očekuje teška utakmica protiv Bosne i Hercegovine, ali i da ne razmišlja o susretu s Makedonijom dva dana kasnije, javio je novinar agencije Anadolija (AA).
„Srbiju očekuje teška utakmica protiv BiH, o Makedoniji apsolutno ne razmišljam“, rekao je Ivković komentarišući visok tempo u kojem reprezentacije gotovo svakodnevno igraju po jednu utakmicu.
On je podsjetio da se u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu Sloveniji nalazi devet debitanata.
„Moj tim je veoma mlad, sa devet debitanata i ova pobjeda mora da im bude podstrek i motivacija, tako da nas sutra očekuje značajna i teška utakmica protiv Bosne, a nećemo imati ni 20 sati odmora da se spremimo za utakmicu“, pojasnio je.
Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina je tim koji „na momente igra jako čudnu košarku, a onog trenutka kada se Teletović razvije znaju da budu izuzetno neprijatni i kvalitetni“.
Ivković je rekao da će u sutrašnjoj utakmici protiv BiH njegovom timu biti potrebno mnogo koncentracije, volje i zalaganja.
Pohvalivši publiku koja je večeras ispunila dvoranu u Jesenicama, on je napomenuo da su njegovu selekciju bodrili i navijači iz zemalja regije, a ne samo iz Srbije.
Ivković je dodao i da je Srbija zasluženo slavila protiv Litvanije.
Reprezentacija Srbije pobjedila je favorizovanu Litvaniju rezultatom 63:56 u okviru susreta grupe „B“ koji se igraju u slovenskim Jesenicama, na početku Evropskog prvenstva u košarci za seniore.
To je jedno od iznenađenja početka Eurobasketa u Sloveniji.
Bolja igra izabranika Dušana Ivkovića krunisana je vodstvom od deset poena razlike na kraju prve četvrtine, koja je završena rezultatom 20:10 za Srbiju.
Reprezentacija Srbije tokom druge četvrtine ostvarila je prednost od 14 poena u odnosu na protivnika, a prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 33:27 za Srbiju.
Na početku drugog dijela Litvanija je došla do poravnanja, ali do preokreta nije došlo. U posljednju četrvrtinu ušlo se sa deset poena prednosti u korist Srbije.
Najefikasniji pojedinac srbijanske reprezentacije bio je Nenad Krstić s postignutih 20 poena, dok je za reprezentaciju Litvanije 17 poena ubacio Mantas Kalnietis.
U prvim susretima grupe „B“ danas je Crna Gora sa minimalnih 81:80 slavila protiv Makedonije, dok je Bosna i Hercegovina rezultatom 86:75 poražena od Latvije.
Sutra se u grupi „B“ sastaju Srbija – Bosna i Hercegovina, Makedonija – Litvanija i Crna Gora – Latvija.