Vijesti
Sport
Miralem Pjanić: Ponovo baraž? Ne daj Bože!
10.09.2013. 12:00
Izvor: 24sata.info
Miralem Pjanić: Ponovo baraž? Ne daj Bože!
U danima kada je optimizam ispuhao kao balon, malo je onih koji su zadržali glavu visoko, uvjereni da će se nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vratiti na brazilski kolosijek.
Jedan od onih koji iskreno vjeruju u to je Miralem Pjanić. I nakon zeničke predstave u kojoj su Slovaci pokazali da nismo nezaustavljivi, naš veznjak uvjeren je da će naša ekipa večeras u Žilini pokazati svu svoju moć.
- Mora biti drugačije, jer će utakmica biti potpuno drugačija. Oni neće moći igrati onako kao što su igrali u Zenici. Moraju biti otvoreniji, što je bolje za nas - konstatira Pjanić.
Vraćajući se na zeničku epizodu, naš veznjak nije štedio kritike na račun igre našeg tima.
- Bila je ono veoma loša večer. Ne znam šta nam se desilo. Prvi sam ja igrao loše, pa onda svi ostali. Jednostavno nam ništa nije polazilo za rukom. Ne da smo igrali slabo, nego nismo igrali nikako.
Mora se priznati da su Slovaci odigrali odličan meč, ali ipak mislim da oni nisu tako dobri koliko smo mi bili loši. Ne znam da li nam se može ponoviti jedna onakva večer i zato mislim da će večeras ispasti dobro - rekao je Pjanić.
Iako je susret u Zenici završio s bolovima trbušnog zida, naš reprezentativac tvrdi da se osjeća odlično i da mu nastup nije upitan.

Ponovo baraž? Ne daj Bože!
U ekipi, tvrdi naš fudbaler, raspoloženje se popravilo.
- Nakon utakmice je bilo loše, ali sada je dobro. Ne smijemo pasti u očaj, porazi kao ovaj u Zenici se dešavaju. Svjesni smo da više nemamo prostora za kiks i da moramo pobijediti i ja se iskreno nadam da hoćemo. Ne daj Bože ponovo baraž - zaključio je Pjanić.