Vijesti
Sport
Đurbuzović na klupi
Amar Osim u narednom periodu u administraciji Željezničara
20.09.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Amar Osim u narednom periodu u administraciji Željezničara
Fudbalski klub Željezničar je na svojoj oficijelnoj stranici objavio da će se menadžer Amar Osim u narednom periodu posvetiti administraciji kluba.
Funkcija menadžera kluba ne podrazumijeva samo poslove šefa stručnog štaba, nego i brigu o transferima, omladinskom pogonu i funkcionisanju i radu same administracije kluba.
Zbog posvećenosti poziciji šefa stručnog štaba u proteklih nekoliko godina, mnogo manje pažnje se posvećivalo administrativnom dijelu i omladinskom pogonu.
"Za evropski iskorak nisu dovoljni samo dobri rezultati u domaćim takmičenjima, nego i dobro organizovana administracija koja će uspješno pratiti rezultate na zelenim terenima i svojim radom omogućiti još brži i veći napredak najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Bosni i Hercegovini. Potreban je i dobro organizovan omladinski pogon koji će od naših mladih nada FK Željezničar podariti nove Džeke, Štiliće, Šehiće, Zolotiće, Hodžiće… koji će u budućnosti biti okosnica prvog tima", navode iz Željezničara.
Menadžer Amar Osim će se u narednom periodu posvetiti navedenim stvarima, dok će ekipu sa klupe i dalje voditi šef stručnog štaba Hajrudin Đurbuzović.
Iz kluba navode da navijači FK Željezničar nemaju razloga za zabrinutost.
"Nepojavljivanje Amara Osima na klupi našeg šampiona jeste neobično nakon svih ovih godina i velikih uspjeha koji su naš Željezničar isprofilirali kao najveći klub u Bosni i Hercegovini, ali Plava lokomotiva nastavlja svoj evropski put i dominaciju u domaćem fudbalu sa Amarom Osimom na čelu. Igra i rezultati u posljednjih nekoliko kola nisu ono na šta smo navikli, ali podrška navijača je sada najpotrebnija kako bismo zajedničkim snagama izašli na pobjednički kolosijek", kažu iz kluba.