Vijesti
Sport
Velež uz pun stadion želi do vrha tablice
21.09.2013. 12:00
Izvor: sportin.ba
Velež uz pun stadion želi do vrha tablice
Ovog vikenda na programu su čak tri velika derbija, a jedan od njih igra se u Mostaru. Velež u subotu (16 sati) dočekuje Sarajevo, a prema najavama organizatora stadion u Vrapčićima trebao bi biti poprilično popunjen. - See more at: http://sportin.ba/4143-velez-uz-pun-stadion-zeli-do-vrha-tablice#sthash.SRENDWA5.dpuf
Naime, dobre igre Veleža i atraktivnost protivnika mamac su za domaću, ali i sarajevsku publiku.
- Tako i treba biti, jer igraju dva naša velika kluba. Sarajevo apsolutno zaslužuje svaki respekt, kaže Ibro Rahimić, šef stručnog stožera Veleža, a prenosi Veležova službena stranica.
Velež je zadnji poraz doživio još prije mjesec i pol kod Širokog, a u zadnje dvije utakmice ostvario je uvjerljive pobjede Borca i Rijeke, uz gol razliku 11:0.
- Želimo i sutra da nastaviti niz pobjeda. Mislim da je ekipa na tom nivou da sutra može ostvariti pobjedu. Po kvaliteti ni po čemu ne zaostajemo za našim rivalima, imamo odličnu atmosferu u klubu, publika će doći na stadion u velikom broju. Zaista ne vidim nijedan razlog, izuzev naravno sportskog respekta prema protivniku, zbog čega sutra nemamo pravo željeti pobjedu. Za nas je ovo vrlo važna pobjeda, jer pobjedom praktično ulazimo među prva tri na tabeli, a možda i više, ističe Rahimić.
Jedini upitan za ovu utakmicu je Rašević, a oporavio se Hebibović, pa bi Velež trebao skoro kompletan dočekati Sarajevo.