Vijesti
Sport
Borac bolji od Zrinjskog, Široki od Želje
24.09.2013. 12:00
Izvor: Sportin
Borac bolji od Zrinjskog, Široki od Želje
Borac je u Banjaluci rezultatom 2:0 svladao Zrinjski dok je na Pecari Široki s 3:2 porazio Željezničara.
Dragan Jović vodio je svoju novu momčad do pobjede nad svojom bivšom ekipom, s kojom je prije četiri godine bio prvak, a u jednom od tri derbija 8. kola Borac je svladao Zrinjski 2:0.
Mostarci su utakmicu odlično otvorili s nekoliko izglednih prilika, od kojih je najbolja ona Amera Bekića, no do poluvremena su ipak primili gol. Strijelac je bio Joco Stokić i to nekoliko minuta prije odmora.
Stokić je sudjelovao i kod drugog gola petnaestak minuta prije kraja, kada je asistirao Đelmiću za 2:0. Prije tog pogotka Zrinjski je imao sjajnu priliku za izjednačenje. Simeunović je bio oči u oči s Avdukićem, koji je i kao i u slučaju s Bekićem izašao kao pobjednik. Kazna je vrlo brzo uslijedila.
Bio je to prvi poraz Zrinjskog nakon dvije uzastopne prvenstvene pobjede, ali i prvi poraz nakon niza od šest utakmica bez poraza.
Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su na stadionu ''Pecara'' sarajevski Željezničar s 3:2, u derbi susretu 8. kola Premier lige BiH.
Široki je u vodstvo doveo Wagner pogotkom u 20. minutu susreta, a sedam minuta kasnije na 2:0 povisio je Ivanković. Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme utakmice.
Početkom drugog poluvremena Sarajlije su uspjele smanjiti zaostatka pogotkom Tomića u 53. minuti, ali ponovo na dva gola prednosti Široki je došao samo dva minuta kasnije autogolom Škaljića.
Željezničar je do kraja susreta pokušavao sustići prednost Širokobriježana, a jedini pogodak za nešto blaži poraz postigao je Selimović u 74. minuti utakmice.
Širokobriježani su do kraja utakmice uspješno branili svoj gol i novom pobjedom se pridružili vrhu ljestvice Premier lige BiH.