Vijesti
Sport
Banjalučani savladali Partizan u regionalnoj ligi
07.10.2013. 12:00
Izvor: Nezavisne novine
Banjalučani savladali Partizan u regionalnoj ligi
Rukometaši Borc M:tela ostvarili su prvu pobjedu ove sezone u SEHA Gasprom Južni tok ligi pošto su rezultatom 22:20 savladali Partizan u Beogradu u okviru 5. kola. Banjalučane je do pobjede vodio golman Mario Blažević, koji je imao 15 odbrana.
Pred oko 400 gledalaca u SC "Voždovac" aktuelni prvak BiH iznenadio je favorizovanog domaćina, koji je dosta mlako ušao u susret. Osim Blaževića, koji je odbranio i tri sedmerca, kod Banjalučana su se istakli Mirko Mikić i Srđan Trivundža, koji su postigli po pet pogodaka, dok je isti broj pogodaka kod domaćina imao Milan Rašić, koji je ujedno bio i najefikasniji igrač Partizana. Bez obzira na trijum, Borac i dalje "drži fenjer", ali sada sa istim brojem bodova kao i Meškov Brest, Lovćen i Partizan.
Od samog početka susreta vidjelo se da su "crveno-plavi" u Beograd došli sa jasnim ciljem da ostvare prvu pobjedu ove sezone u regionalnom takmičenju. Banjalučani su umalo u finišu meča prokockali prednost koju su držali većim dijelom meča, ali Partizan je uspio samo da smanji razliku, ali ne i da izbjegne novi poraz.
"Vjerovao sam u ovaj tim, koji je povratkom Marija Blaževića i nekoliko povrijeđenih igrača zaigrao mnogo kvalitetnije nego na početku sezone. Tek sada smo počeli da djelujemo kao skladna cjelina i siguran sam da ćemo u nastavku sezone pružati još bolje partije", rekao je Bojan Crnomarković, trener Borac M:tel-a.
Nakon prve pobjede u SEHA ligi, "crveno-plavi" ulaze u seriju od tri teške utakmice u Slovačkoj i to u samo sedam dana. U četvrtak je na programu meč 7. kola SEHA Gasprom Južni tok lige kod Tatran Prešova, a u subotu i nedjelju Banjalučane očekuje dvomeč 2. kola EHF kupa sa Sporta Hlohovecom.
"Zbog smanjenja troškova pristali smo da se oba susreta odigraju u Slovačkoj. Moram da priznam da slabo poznajemo rivala, ali vjerujem da uz maksimalnu požrtvovanost i zalaganje možemo doći do pozitivnog rezultata, a to je plasman u narednu rundu takmičenja. Moramo da pružimo maksimum i da budemo koncentrisani od prvog do posljednjeg minuta meča jer samo tako možemo da eliminišemo Slovake", zaključio je Crnomarković.
Rezultati 5. kola: Metalurg - Nekse 24:24, Vojvodina - Vardar 21:30, Tatran Prešov - Lovćen 32:29, Partizan - Borac M:tel 20:22. Sinoć: Meškov Brest - Zagreb CO.