Vijesti
Sport
Begović: Ne sumnjam u pobjede
10.10.2013. 20:00
Izvor: sportin.ba
Begović: Ne sumnjam u pobjede
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su sa svojih evropskih destinacija počeli pristizati u naš glavni grad na početak priprema za dvije utakmice koje će, ako ne završi po zlu, spominjati i buduće generacije Bosanaca i Hercegovaca.
Nakon što u petak u Zenici odrade posao s Lihtenštajnom, "Zmajevi" će za osam dana u ringu Kaunasa istrčati na posljednju rundu borbe za Brazil. Računica je jednostavna - za siguran plasman na Svjetsko prvenstvo dovoljno je šest bodova, a ako nam Slovaci pomognu i u petak navečer u Atini zasmetaju Grcima, onda ni toliko.
Mada se radi o utakmicama koje nose velik teret, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić pripreme će obaviti po ustaljenom planu.
Jučer nije bilo nikakvog programa. Kako su slijetali u Sarajevo, fudbaleri su nastavljali put prema reprezentativnom štabu na Ilidži.
- Ovo će biti utakmice u kojima nemamo pravo na kiks. Trebamo završiti započeti posao, ali ne smijemo misliti da ćemo to obaviti lako. Bit će malo pritiska i nervoze, sigurno, jer smo došli tako blizu cilja, ali s obzirom na kvalitet koji imamo, ne vjerujem da pobjede mogu doći u pitanje. Ako budemo na nivou, posao će biti završen – rekao je Begović za Dnevni avaz.
BiH će na završnoj etapi puta u Brazil pratiti pune tribine stadiona u Zenici i u Kaunasu.
- U ogromnu podršku navijača ne sumnjam. Ona nam je neprocjenjiva pomoć, ali zadatak se, ipak, obavlja na terenu. Svjesni smo euforije koja je stvorena tokom kvalifikacija, ali naše je da se koncentriramo na teren. Zdravi smo i spremni i jedva čekamo utakmice odluke – dodao je Begović u razgovoru za Dnevni avaz.