Vijesti
Sport
Olimpic i dalje ne zna za poraz u gostima
04.11.2013. 20:00
Izvor: sportin.ba
Olimpic i dalje ne zna za poraz u gostima
U 15. kolu BH Telecom Premijer lige, fudbaleri Olimpica odigrali su neriješeno sa Širokim Brijegom na Pecari rezultatom 0-0.
I sa sedmog gostovanja ove sezone, Olimpic se vraća neporažen. Nakon visoke pobjede protiv Slavije u prošlom kolu (6-0) "vukovi" su sa velikom dozom optimizma otputovali u Široki Brijeg i domaćinu od samog početka utakmice, pokazali zube.
Široki je u početku stvorio par prilika, ali nedovoljno da bi se ugrozio gol Dine Hamzića. U 6. minuti bilježimo dobar pokušaj Zorana Kokota sa oko 25 metara udaljenostzi, ali lopta odlazi tik iznad prečke.
A onda u 17. minuti susreta, sjajna prilika za Olimpic, Kapić je pobjegao odbrani Širokog, u duelu jedan na jedan, izbacio Špikića, ali je golman Širokog iz pomoć stative odbranio njegov udarac.
I nekoliko minuta kasnije, ponovo Kapić u glavnoj ulozi, doibro je sa lijeve strane ubacio Vidović a Kapić makazicama šutira prema golu Širokog, ipak lopta odlazi pored gola.
U 32. minuti Duljević šalje dobru loptu za Kapića koji vraća do Duraka, ali je njegov udarac izblokirala odbrana Širokog. Napadao je Olimpic i dalje, bio konkretnija ekipa, tražio se gol pa tako od prilika u prvom dijelu vrijedi još izdvojiti pokušaj Torlaka koji je nakon jednog kornera bio najviši u skoku ali lopta odlazi preko gola.
Imao je trener Širokog, Slaven Musa dosta toga za reći svojim igračima u svlačionici, što se moglo primjetiti u drugom poluvremenu kada su domaći zaigrali dosta angažovanije.
Nisu dopuštali mnogo prostora igračima Olimpica na sredini terena, a nekoliko puta ozbiljno su zaprijetili preko Zakarića i Barišića. Najbolja prilika za Široki u drugom poluvremenu bila je u 74. minuti utakmice kada Ćorić šutira glavom ali Dino Hamzić fantastično brani.
Isti igrač našao se u dobroj prilici u 90. minuti utakmice kada se sjurio po lijevoj strani, iz trka šutirao ali lopta odlazi pored gola. Na kraju je neriješen rezultat možda i najrealniji ishod ovog meča.
Ekipu Olimpica u srijedu očekuje uzvrat osmine finala Kupa BiH protiv Gruda (2-0), dok će u narednom kolu BH Telecom Premijer lige, Olimpic gostovati kod Leotara.