Vijesti
Sport
Kup BiH: Bandović heroj Sarajeva, Velež rutinski do četvrtfinala
06.11.2013. 20:00
Izvor: 24.sata.info
Kup BiH: Bandović heroj Sarajeva, Velež rutinski do četvrtfinala
Uzvratni susreti osmine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine igraju se danas, a već je odigrano šest susreta. Sarajevo je eliminisalo Vitez boljim izvođenjem penala. Regularni tok susreta na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' završen je identičnim rezultatom kao u prvom susretu (1:1), nakon čega se pristupilo izvođenju penala.
Pobjedu domaćinu donio je golman Bandović, koji je igračima Viteza odbranio čak tri penala. S bijele tačke za Sarajevo su pogodili Trivunović, Todorović i Puzigaća, dok su promašili Travančić i Tadejević. Bandović je odbranio udarce Mišiću, Kapetanu i Brankoviću.
Velež je bez velikih problema na svom terenu potvrdio da je bolja ekipa od Slobode iz Mrkonjić-Grada. Mostarci su u prvom susretu slavili s 3:2, a danas su pobijedili s 4:2.
U četvrtfinale Kupa plasirao se i zenički Čelik, koji je u prvom susretu protiv Bratstva iz Gračanice slavio s 4:0, dok je današnji revanš okončan remijem 2:2.
Nakon što je u prvom susretu na stadionu ''Otoka'' slavio s 2:0, sarajevski Olimpic danas je pobijedio u gostima Grude s minimalnih 1:0 i plasirao se u narednu fazu takmičenja. Jedini pogodak na susretu postigao je Rahmanović u 33. minutu.
Branilac titule osvajača Kupa BiH Široki Brijeg ovjerio je prolaz protiv Radnika iz Bijeljine gostujućom pobjedom od 1:0. Širokobriježani su u prvom meču slavili s 4:1, a danas je jedini pogodak postigao Marić u 17. minutu.
U četvrtfinale se plasirala i Mladost iz Velike Obarske koja je na svom terenu pobijedila Natron s 4:0. Prvi susret završen je remijem (1:1).
Zrinjski bez većih problema sačuvao prednost iz prvog meča i prošao u četvrtfinale
Fudbaleri mostarskog Zrinjskog potvrdili su prolaz u četvrtfinale Kupa BIH. Plemići su u revanš susretu u Banjoj Luci remizirali sa Borcem 1:1 i ukupnim rezultatom 5:1 plasirali su se dalje.
U uvodnih 20 minuta, domaći su prijetili preko Petrovića, a Zrinjski u dva navrata preko Kantara i Igora Aničića, ali promjene rezultata nije bilo.
Gosti su i u ovome meču igrali dosta dobra, a 32. minuti Muminović je iskoristio lošu intervenciju golmana Đorđića i doveo je Zrinjski u vodstvo od 0:1, rezultat kojim se otišlo na odmor.
Nastavak je donio nešto bolju igru Borca, ali bez konkretnih prilika sve od 74. minute kada je Runić ipak uspio poravnati za konačnih 1:1.
Željo pobjedom potvrdio prolaz u četvrtfinale i produžio niz na 39 utakmica bez poraza
Fudbaleri Željezničara povećali su svoj niz bez poraza u Kupu BiH na 39 utakmica, nakon što su na Grbavici pobijedili Slaviju sa 2:0 i nakon identične pobjede iz prvog meča, plasirali su se među osam najboljih ekipa najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u BiH.
Otvaranje meča donijelo je nezanimljiv fudbal, a prva ozbiljnija situacija pred golom Slavije zabilježena je u 20. minuti kada udarac Bajića sa nekoliko metara odlazi pored gola. Već u narednom napadu Slavija je imala veliku šansu. Poslije greške Hasanovića, Mamić je bio sam ispred gola Željezničara, ali se napadač tima iz Lukavice nije najbolje snašao i Lončarić je zaustavio njegov udarac.
Konačno u 38. minuti domaći su poveli golom Bajića. Prethodno je Selimović pogodio stativu, a na odbijenu loptu je natrčao mladi napadač Plavih i pogodio za 1:0 i rezultat prvog poluvremena.
Željezničar je i u nastvaku prvi zaprijetio kada je Stanić ubacio u kazneni prostor, a šut Selimovića odlazi pored gola. U 61. minuti nakon brze kontre tima sa Grbavice i stative koju je pogodio Tomić na pravom mjestu se ponovo našao Riad Bajić i matirao je Đurkovića po drugi put za konačnih 2:0, obzirom da do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja.