Vijesti
Sport
Robert Jarni: "Očekivanja su da osvojimo titulu"
04.01.2014. 12:00
Izvor: 24sata.info
Robert Jarni: "Očekivanja su da osvojimo titulu"
Za legendarnog fudbalera, Roberta Jarnija početak 2014. godine je i početak novoga profesionalnog i životnog izazova.
Rođeni Čakovčanin sa splitskom adresom za desetak dana seli u BiH i nastavlja trenersku karijeru u Sarajevu, na klupi istoimenog kluba.
„U Sarajevo ću dva dana ranije kako bih održao sastanke s pomoćnicima i upoznao se s igračkim kadrom. Želim što prije upoznati situaciju. Što se tiče prvih dojmova, oni su više nego dobri. Upoznao sam ljude koji već tri godine rade dobar posao u Sarajevu i vode klub prema Europi, pa se nadam da ćemo u tom smjeru nastaviti“, kaže kaže Jarni za Jutarnji list, te dodaje:
„Očekivanja su da osvojimo naslov prvaka, do kraja prvenstva ostalo je 11 kola, drugi smo na ljestvici s dva boda iza Željezničara, i plasirali smo se u četvrtfinale Kupa. Igramo na dva fronta, neće biti lako doći do trofeja, ali ciljeve ne skrivamo“, jasan je novi šef struke bordo tima.
O dolasku Vincenta Tana, legendarni član Vatrenih iz 1998.godine kaže:
„Čitao sam da novi vlasnik nije dobro primljen u Cardiffu, ali smatram da je dolazak kapitala uglavnom pozitivna stvar za nogomet. Koliko znam, plaće su se u Sarajevu redovito isplaćivale, nije bilo problema i sada s ovim može doći samo do poboljšanja. Što se tiče ulaganja u tim, siguran sam da će biti promjena, sportski direktor Abdulah Ibraković radi na tome i više ću znati na početku priprema. Moj je savjet bio da je bolje kupiti jednog kvalitetnog igrača nego dva ili tri prosječna, s tim su se u klubu složili. Ponavljam, cilj je doći do trofeja već ove sezone“.
Dolaskom Tana njegova pozicija nije ugrožena.
„Nema tu nikakvih problema, vlasnik je znao da dolazim i bio je zadovoljan što je postignut dogovor. Dolazak u Sarajevo je za mene veliki izazov, čovjek sam koji voli raditi i kojem je rad na terenu jedino mjerilo. Naviknut sam i na ambicije i želje navijača, radio sam u Hajduku gdje je taj pritisak uvijek prisutan i znam da će tako biti s navijačima Sarajeva. Učinit ću sve da ih zajedno s timom razveselim“, zaključio je Jarni.