Vijesti
Sport
Dragan Marković
Protiv Estonije neće biti kalkulacija, jedini cilj je pobjeda
07.01.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Protiv Estonije neće biti kalkulacija, jedini cilj je pobjeda
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković zadovoljan je igrom svojih izabranika u meču s Latvijom, u kojem je BiH došla do četvrte pobjede u kvalifikacijama.
"Hvala Bogu, uspjeli smo. Jako sam ponosan i zadovoljan" - kazao je Marković po dolasku reprezentacije na Sarajevski aerodrom.
Reprezentacija BiH vodila je tokom cijele utakmice, ali je Latvija, kao i u prvom meču u Vitezu, u jednom trenutku uspjela doći na samo gol zaostatka.
Pad u pojedinim dijelovima utakmice opravdao je slabom minutažom igrača u svojim klubovima.
"Problem je što naši igrači imaju malu minutažu u svojim klubovima i to je evidentno. Savić ne igra šest mjeseci, Čelica je bio povrijeđen, Prcedva mjeseca nema kluba. Treba to sve nadoknaditi i iskompenzirati" - dodao je Marković.
U posljednja dva meča kvalifikacija reprezentacija BiH igra s Estonijom i Portugalom. U meču s Estoncima 8. januara u Vitezu bh. reprezentaciji je dovoljan remi, ali Marković navodi da neće biti kalkulacija i da mu je jedini cilj pobjeda.
"Protiv Estonije riješavamo puno toga, prije posljednje utakmice. Vjerujem da možemo uspjeti uz podršku publike. Ne interesuju nas kalkulacije, idemo svojim putem, idemo da pobijedimo" - kazao je selektor bh. tima.
Reprezentaciji BiH pobjeda ili remi u meču s Estonijom donosi prvo mjesto i plasman u baraž.