Vijesti
Sport
Džumhur izgubio od Berdycha, u BiH se vraća kao veliki pobjednik
17.01.2014. 12:00
Izvor: 24sata.info
Džumhur izgubio od Berdycha, u BiH se vraća kao veliki pobjednik
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur okončao je svoj nastup na Australian Openu porazom od Tomaša Berdycha rezltatom 3:0 poslije sat i 47 minuta igre.
Mladi Sarajlija je favorizovanom protivniku pružio dostojanstven otpor, pokazao je da pred njim svijetla budućnost te ovaj poraz svakako ne umanjuje historijski uspjeh popularnog Džumija.
Džumhur je u nekoliko navrata sa briljantnim drop shotovima i fenomenalnim forhandima i backhandima winnerima izmamio aplauze publike u Hisense Areni, međutim Berdychov siloviti servis je bio nerješiva enigma.

Naš najbolji teniser je odigrao odličan prvi set osvojivši četiri gamea. Zahvaljujući sjajnom servisu te
nekoliko fenomenalnih winnera Džumhur je držao svoj servis sve do desetog gamea kojeg je okončao duplom servis greškom koja ja Čehu donjela prvi set. U osmom gameu naš teniser je imao 0:30, ali se Berdych ''izvukao'' snažnim udarcima.
Sedmi nosilac turnira je podigao nivo igre u drugom setu, Džumhur je zaprijetio na prva dva gamea protivnika, ali je opet do prvog breaka stigao Čeh oduzevši servis našem teniseru u petom gameu. U sedmom gameu naš teniser je pokušao uzvratiti break, bilo je 40:40, ali je Berdycha i ovaj put spasio sjajan servis.
Baš kao i u prethodna dva, tako su i u trećem setu oba tenisera bila sigurna na vlastitim servisima u uvodnim gameovima. Iskusni Čeh je novi break napravio u šestom gameu, Džumhur je pokušao uzvratiti u narednoj servis igri protivnika, 21-godišnji Sarajlija je imao dvije break lopte koje nije iskoristio. Do kraja je Berdych oduzeo još jedan servis našem protivniku za konačnih 3:0.