Vijesti
Sport
Novi predsjednik FK Sarajevo
Sa Tanom napraviti klub prepoznatljiv u Evropi!
19.01.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Sa Tanom napraviti klub prepoznatljiv u Evropi!
Fudbalski klub Sarajevo danas je jednoglasnim odlukom delegata Skupštine kluba dobilo novog predsjednika Upravnog odbora Edisa Kusturicu.
Kusturica je kazao kako mu predstavlja veliku čast rukovoditi klubom poput Sarajeva.
"Radi se o jednoj instituciji, istoriji, imenu i sve to nosi sa sobom jednu prepoznatljivu težinu. Dovoljno je reći samo Sarajevo i sve se zna. Radi se i o velikoj odgovornosti, čini mi se da je u ovom trenutku dupla odgovornost i na meni i mojim kolegama koji su izabrani u organe FK Sarajevo. Imamo odgovornost prema klubu, ali i prema ulagaču koji nam je povjerio sredstva i prihvatio našu ideju i viziju", rekao je Kusturica.
On je izrazio nadu da će zajedno sa Vincentom Tanom od FK Sarajeva napraviti moderan klub koji će biti prepoznatljiv u cijeloj Evropi.
Na današnjoj sjednici izabran je i novi predsjednik Skupštine, Maid Delić.
"Ovo je jedna časna funkcija. Nadam se da ćemo i u ovom dijelu napraviti iskorak", poručio je Delić.
FK Sarajevo okrenuo je danas novu svijetlu stranicu u svojoj preko 66 godina dugoj istoriji, rekao je generalni direktor Dino Selimović. On je izrazio nadu da su pred klubom, igračima i navijačima sada samo dobre stvari.
"Naši prioriteti su nastavak finansijske stabilizacije kluba, gdje se nadam da ćemo do kraja godine u potpunosti biti slobodni od dugova i pritisaka. Želimo i sebi i navijačima priuštiti sreću i zadovoljstvo osvajanjem trofeja. Za to nam treba dosta vremena, truda i odricanja, ali smo udarili dobre i kvalitetne temelje i sada se realno možemo nadati svemu", rekao je Selimović, te dodao da će Akademija FK Sarajevo od 1. februara početi sa šestomjesečnim probnim radom.
- Predstavljeni Purić i Barić -
Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljena su i dva nova igrača FK Sarajevo Dario Purić i Mario Barić, koji su izrazili zadovoljstvo prelaskom u ovaj klub, te zahvalnost upravi kluba koja im je ukazala povjerenje.