Vijesti
Sport
Vlatko Glavaš
Safet Sušić se neće odreći igračkih veličina
27.02.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Safet Sušić se neće odreći igračkih veličina
U nedjelju su izvučene kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. godine.
U grupi sa BiH su Kipar, Vels, Andora, Izrael i Belgija. Bivši igrač i trener naše fudbalske reprezentacije Vlatko Glavaš u razgovoru za novinsku agenciju Patria otkriva da je Belgija favorit, ali da BiH ima velike šanse za odlazak na EP.
''Izvučena grupa za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine nije ni previše lagana, ali nije ni neizvodljivo. Ako se budemo spremali kao za Svjetsko prvenstvo, onda treba da izborimo odlazak na EP. Moramo se postaviti kao favoriti'' – navodi Glavaš.
S obzirom da su neki igrači već prešli određene godine, a došlo je i novih mlađih igrača, postavlja se pitanje da li će poslije Mundijala u Brazilu igrati u kvalifikacijama za EP 2016.
''Ne bih da pravim križaljku ko će igrati, a ko ne. Ja ne vidim razloga da igrače dijelimo na starije i mlađe. Znam da se Safet Sušić (selektor bh. fudbalske reprezentacije op.a.) neće odreći veličina.
Imamo nove uspješne igrače, ali njegovo iskustvo sve će posložiti. Ja želim da što duže igraju i Zvjezdan Misimović i Emir Spahić i Elvir Rahimić, ali mislim da će Rahimića povući poslije Svjetskog prvenstva'' – smatra Glavaš.
Odlaskom na Mundijal, prema Glavaševim riječima napravljen je iskorak.
''Ponosan sam na ove momke. Ja nisam imao čast da odem na Svjetsko prvenstvo sa BiH, a sad sam dočekao i to. Realno, imamo dobru ekipu, ali SP je sasvim nešto drugo, novi metod takmičenja.
Mislim da će ova atmosfera zaživjeti i poslije Svjetskog prvenstva, a onda što mirnije i spremnije dočekati kvalifikacije za EP. Imamo jednu jaku reprezentaciju, i čini mi se, jedino oni mogu vratiti osmijeh našim građanima'' – zaključio je Glavaš.