Vijesti
Sport
Pripreme za prijateljsku utakmicu
Zmajevi se danas okupljaju u Insbruku
03.03.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Zmajevi se danas okupljaju u Insbruku
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Insbruku, gdje će u srijedu na stadionu Tivoli odigrati prijateljsku utakmicu protiv Egipta. Selektor Safet Sušić za ovaj kontrolni susret pozvao je 22 igrača, ali je tokom prošle sedmice dolazak u Austriju zbog povrede otkazao ofanzivni veznjak Rijeke Zoran Kvržić, piše Oslobođenje.
Također, neizvjesno je da li će se na prozivci u Insbruku pojaviti Toni Šunjić, defanzivac ukrajinske Zorye. Proteklog vikenda odgođene su utakmice tamošnjeg šampionata, zbog nestabilne političke situacije u Ukrajini, tako da se još ne zna da li će Šunjić stići u Austriju. Treba napomenuti da proteklog vikenda zbog lakše povrede za Hajduk nije nastupio Sven-Tino Sušić, tako da je neizvjestan njegov debi protiv Egipta, s tim da do jučer nije otkazao dolazak na okupljanje.
Inače, selektor Sušić za ovaj meč je pozvao sljedeće igrače: Asmir Begović (Stoke), Jasmin Fejzić (Aalen), Asmir Avdukić (Borac), Emir Spahić (Bayer Leverkusen), Toni Šunjić (Zorya), Sead Kolašinac (Schalke), Ognjen Vranješ (Elazigspor), Ervin Zukanović (Gent), Ermin Bičakčić (Braunschweig), Sejad Salihović (Hoffenheim), Miralem Pjanić (Roma), Izet Hajrović (Galatasaray), Mensur Mujdža (Freiburg), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senad Lulić (Lazio), Anel Hadžić (Sturm), Tino Sušić (Hajduk), Avdija Vršajević (Hajduk), Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City) i Edin Višća (Istanbul BB).
Naši reprezentativci danas će imati slobodan dan, a do utakmice sa Egiptom odradit će samo jedan trening, onaj službeni na stadionu Tivoli, koji je zakazan za utorak od 17.30 sati. Inače, zmajevi će biti smješteni u hotelu Austria Trend u Insbruku, susret počinje u srijedu u 18.30 sati, a bh. tim će imati veliku podršku s tribina.