Vijesti
Sport
Dino Đurbuzović
Očekujem neizvjestan dvomeč sa Sarajevom, ali sam optimist kada je u pitanju dalji plasman
12.03.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Očekujem neizvjestan dvomeč sa Sarajevom, ali sam optimist kada je u pitanju dalji plasman
Nogometaši Željezničara u srijedu na Grbavici dočekuju gradskog rivala Sarajevo, u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.
U taboru Željezničara u dobrom raspoloženju dočekuje susret Kupa BiH, nakon pobjede nad Zrinjskim u subotu.
Trener ekipe s Grbavice Dino Đurbuzović izjavio je da očekuju neizvjestan dvomeč s najvećim rivalom, ali je optimist kada je u pitanju dalji plasman. No, priznaje da utakmica ne dolazi u najbolje vrijeme za njegov klub.
"Utakmica sa Sarajevom ne dolazi u zgodno vrijeme, volio bih da se desilo malo kasnije. Utakmice u Kupu su uvijek neizvjesne. Mi smo tradicionalno dobri, imamo fenomenalan niz u Kupu u kojem u dvije utakmice odigramo koliko treba. Nadam se da će tako biti i sada, bez obzira na to što nam dolazi vječiti rival" - kazao je Đurbuzović.
Trener Željezničara nije krio riječi hvale za gradskog rivala.
"Naše komšije su u izuzetnoj formi, izuzetno dobro igraju. U svim segmentima su pokazali da su ozbiljan i ambiciozan klub, ali nisu imali sreće u ove dvije utakmice u prvenstvu. To je ekipa koja zna šta hoće, s dobrim pojedincima koji mogu u svakom trenutku napraviti viška igrača i lako doći do gola. Pokušat ćemo parirati i nastojati iz dviju utakmica napraviti pozitivan rezultat" - dodao je.
Đurbuzović u sutrašnjoj utakmici neće moći jedino da računa na Ramića koji nema pravo nastupa u Kupu.
Kapiten Željezničara Muamer Svraka navodi da je atmosfera u ekipi na visokom nivou te da svi s nestrpljenjem očekuju meč.
"Svi znamo koliko svima ta utakmica znači. Sigurno je da će obje ekipe dati maksimum da prođu u narednu rundu. Prvi susret sigurno neće odlučiti polufinalistu" - kazao je Svraka.
Ulaznice za susret nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Željezničara i Sarajeva bit će puštene u prodaju sutra po cijeni od pet KM za jug, 10 za sjever i 20 KM za zapadnu tribinu.
Za ovaj susret neće važiti sezonske i polusezonske ulaznice kao ni junior članske karte.
S obzirom na odluku Nogometnog saveza BiH o zabrani dolaska navijača gostujuće ekipe, sutra na Grbavici neće biti organiziranog dolaska navijača Sarajeva, ali se njihovo prisustvo ipak očekuje.
"Žao mi je što imamo izričit stav NSBiH da gostujući navijači ne mogu prisustvovati utakmici. No, očekujemo da će doći, ali ne organizirano. Ne može im se zabraniti individualna kupovina ulaznica, niti bismo mi to željeli "- kazao je direktor Željezničara Mirsad Šiljak.
Prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH Željezničar - Sarajevo igra se u srijedu od 18 sati.