Vijesti
Sport
Robert Jarni
Moramo pobijediti Mladost i čekati da Željezničar kiksa
15.03.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Moramo pobijediti Mladost i čekati da Željezničar kiksa
Fudbaleri Sarajeva u nedjelju gostuju Mladosti iz Velike Obarske u susretu 22. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine (PLBiH).
EkipaRoberta Jarnija pokušat će ostvariti prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone PLBiH, nakon poraza od Čelika u Zenici (1:0), domaćeg remija s Olimpicom u prošlom kolu (1:1) i remija u četvrtfinalu Kupa BiH na ''Grbavici'' sa Željezničarom (1:1).
Na današnjoj konferenciji za medije Jarni je istaknuo da vjeruje da će utakmica protiv Mladosti, koja će se igrati u Bijeljini, biti mnogo teža od susreta četvrtfinala Kupa protiv Željezničara, aktuelnog prvaka i lidera na ligaškoj tabeli.
''Gledao sam njihove dvije utakmice i zaključio da je Mladost fizički veoma moćna ekipa. Brane se čvrsto s deset igrača, spremni su, idu na svaku loptu i pokušavaju razviti kontranapade, tako da vjerujem da ćemo imati težak posao. Znamo dobro šta nas čeka i pripremit ćemo se na najbolji mogući način'' - objasnio je Jarni.
Iako Sarajevo u svakom susretu stvara mnogo prilika za postizanje pogotka, nedostaje realizacija. Jarni je toga svjestan, ali ističe da je samo pitanje vremena kada će napadači proraditi.
''Nažalost ''nišanske sprave'' nisu kakve bi trebale biti, ali samo je pitanje vremena kada će se to promijeniti. Kada dođe do toga, nećemo više imati problema. Moramo pobijediti Mladost i čekati da Željezničar kiksa. Čekat ćemo našu priliku, nema tu mnogo kalkulacija'' - kazao je hrvatski strateg.
Dodao je da je umor u ekipi Sarajeva osjetan, te da će protiv Mladosti biti izmjena u sastavu ekipe. Upitan je jedino nastup Tadejevića, koji se nakon utakmice protiv Željezničara žalio na povredu.
Konferenciji za medije prisustvovao je i desni bek Sarajeva Mario Barić, koji se također osvrnuo na susret protiv Mladosti, ali i na revanš u četvrtfinalu Kupa protiv Željezničara.
''Slegli su se utisci s derbija i sada trebamo gledati samo naprijed. Treba nam pobjeda da bismo stali na noge. Umor se osjeti, ali mislim da ćemo biti odmorni i pobijediti Mladost. Što se tiče revanša protiv Željezničara ne razmišljamo o tome, jer moramo odigrati dvije utakmice prije toga. Verujem da su nam šanse velike jer smo ostvarili pozitivan rezultat na gostovanju, a revanš se igra na našem terenu pred našim navijačima'' - rekao je Barić.
Utakmica između Mladosti i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju, 16. marta, u Bijeljini.