Vijesti
Sport
Poruka iz Cityja
Džeko može ići ovog ljeta, ali ne u najveće klubove u Engleskoj
16.03.2014. 14:00
Izvor: mojevijesti.ba
Džeko može ići ovog ljeta, ali ne u najveće klubove u Engleskoj
Britanski mediji pišu kako je uprava Manchester Cityja donijela odluku da njihov napadač i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko ovoga ljeta može napustiti Etihad, ali pod uslovom da ne pređe u rivalski klub iz engleske Premijer lige, javlja Anadolu Agency (AA).
Naime, poznati sportski protal "Goal" piše kako će ovoga ljeta Manchester City dozvoliti Džeki da napusti klub, ali mu zabranjuje da potpiše ugovor s najvećim engleskim klubovima kao što su Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Liverpool i sl.
"Bh. napadač ima još godinu važećeg ugovora s engleskim klubom i trenutno se ne govori o mogućem produženju. Ipak, Džeko neće moći potpisati za najveće klubove u Premijer ligi", navodi "Goal".
Dodaje se da, i pored činjenice da Arsenal i Tottenham u svoje redove silno žele dovesti Džeku, uprava Manchester Cityja mu to ipak neće dozvoliti.
Goal podsjeća da Džeku traže mnogi najveći evropski klubovi, među kojima su najviše zainteresovani njemačka Borussia Dortmund, Milan, Inter Milan i španska Valencia.
Inače, Manchester City za reprezentativca BiH traži 15 miliona funti.