Vijesti
Sport
Robert Jarni: Velež je jaka ekipa koja zna i voli igrati
21.03.2014. 12:00
Izvor: 24sata.info
Robert Jarni: Velež je jaka ekipa koja zna i voli igrati
Očekivanja FK Sarajevo uoči nedjeljnog susreta 23. kola BH Telecom Premijer lige BiH s Veležom na Koševu su kao i uvijek velika, ali Velež je jaka ekipa koja zna i koja voli igrati, izja
Hrvatski stručnjak upozorava da su Mostarci opasni u svakom segmentu i da svakog protivnika treba shvatiti ozbiljno, a u FK Sarajevu su spremni na sve. Jarni će za utakmicu protiv Veleža moći računati na sve igrače osim na Ivana Tatomirovića koji je zaradio tri žuta kartona.
S druge strane Velež u Sarajevo dolazi bez tri-četiri igrača, ali trener Sarajeva naglašava da su igrači koji ulaze s klupe često motiviraniji od standardnih, željni su dokazivanja. Zaključio je da Velež ima brze igrače po krilima i brzu kombinatoriku te im je lakše igrati u gostima.
Pobjeda u Bijeljini protiv Radnika prošle sedmice jako je pomogla ekipi, ali Jarni upozorava da nije dovoljno biti favorit na papiru jer je prava slika ono što se događa na terenu. Dan prije utakmice Sarajevo-Velež na Grbavici se igra derbi između vodećeg Željezničara i drugoplasiranog Širokog Brijega. Bez obzira na rezultat te utakmice trener Sarajeva je uvjeren da ovo kolo nije odlučujuće, nego će se nakon naredna tri-četiri kola eventualno moći nešto reći. Istakao je da je prvenstvo napeto, interesantno.
Jarni, također, u ovom trenutku ne razmišlja o predstojećem derbiju sa Željezničarem u Kupu BiH. Međutim, Sarajevo je pokušalo pomjeriti termin utakmice s Veležom s nedjelje na subotu da bi imali više vremena za pripreme za derbi, ali to nije moguće jer su termini bili ranije utvrđeni.
Pojačanje Sarajeva u zimskom prijelaznom roku Mato Jajalo, koji je igrao u Italiji i Njemačkoj, rekao je da je pozitivno iznenađen kvalitetom u Premijer ligu BiH.
- Kvaliteta postoji, razlika je samo u uvjetima u kojima se radi. Nema velike razlike u kvalitetu - rekao je Jajalo.