Vijesti
Sport
FK Sarajevo odustalo od saradnje s Ljupkom Petrovićem!
10.04.2014. 12:00
Izvor: 24sata.info
FK Sarajevo odustalo od saradnje s Ljupkom Petrovićem!
Fudbalski klub Sarajevo odustao je od angažmana Ljupka Petrovića za šefa stručnog štaba bordo tima, rečeno je na press konferenciji FK Sarajevo.
Podsjećamo, danas je redakcija Klix.ba došla je do fotografije Petrovića sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, zloglasnim zapovjednikom "Srpske dobrovoljačke garde", odnosno "Arkanovih tigrova", jedinica kojim je koordinirala Državna bezbjednost Srbije, poznatom po masakru u Bijeljini aprila 1992. godine, ali i drugim zlodjelima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.
Na fotografiji se vidi kako Ražnatović pokazuje Petroviću kako se rukuje oružjem. Nije poznato gdje je fotografija snimljena, ali pouzdano se može reći da je nastala u ratnim godinama, te da je očito kako su Petrović i Ražnatović bili bliski.
“Namjeravali smo da angažujemo trenera, koji je veliko fudbalsko ime, koji je u karijeri osvojio mnogo trofeja i smatrali smo da je upravo on pravo rješenje za naš klub”, rekao je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica na današnjoj konferenciji za novinare.
Razočarenje nije krio ni čovjek koji je Crvenu zvezdu odveo na krov Evrope 1991. godine.
“Želio sam raditi u pravom klubu, a moj dolazak nije bio isključivo materijalne prirode. Rođen sam u BiH, ali u ovakvim okolnostima ipak ne mogu raditi”, rekao je Petrović.
Istakao je da se zbog fotografije, na kojoj je s Arkanom, ne bi sigurno osjećao u glavnom gradu BiH. Interesantno da je radio kao trener u Hrvatskoj, te da nije imao nikakvih problema, ali po dolasku u Sarajevo iskrsli su već prvi i zato je odustao od angažmana.
“Savjest mi je čista, Arkan je tada bio itekako jak. Nisam imao ništa s ratom u Bosni”, poručio je Petrović.
Sportski direktor Bordo kluba Abdulah Ibraković otkrio je da će ekipu u sutrašnjoj utakmici protiv Zvijezde voditi Dženan Uščuplić, dosadašnji pomoćnik bivšeg trenera Roberta Jarnija, prenosi Sport.
“Uščuplić će voditi ekipu, a mi ćemo pokušati naći pravo rješenje za šefa stručnog štaba. Svjesni smo da ima itekako mnogo podmetanja i borit ćemo do kraja da stvorimo super jako Sarajevo. Dovoljno smo snažni za to”, kazao je Ibraković.