Vijesti
Sport
Miroslav Ćiro Blažević
Ja gotovo sigurno idem iz Tuzle
03.06.2014. 14:00
Izvor: mojevijesti.ba
Ja gotovo sigurno idem iz Tuzle
Neuništivi Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera uspio je Slobodu vratiti u Premijer ligu BiH. Tuzla nikad nije zapamtila feštu i slavlje kao što je to bilo nakon utakmice posljednjeg 30. kola Prve lige FBiH, između Slobode i Igmana, piše Tuzlanski.ba
Blažević je u 80. godini života uspio napraviti još jedan podvig, Slobodu je preuzeo uoči proljetnog dijela prvenstva sa pet bodova zaostatka za Jedinstvom iz Bihaća, a onda od 15 utakmica dobio 13 uz samo jedan poraz i jedan remi. Bilo je to dovoljno za veliko slavlje navijača kluba sa 95. godina tradicije.
Utakmice Slobode na Tušnju u drugom razredu bh. fudbala pratilo je više gledatelja nego ijedan premijerligaški klub. Ono što svakako najviše zanima ljubitelje fudbala u gradu soli je hoće li Ćiro Blažević sjediti na klupi Slobode i naredne sezone.
„Imao sam sastanak sa predsjednikom koji mi je dao do znanja da oni nemaju osobiti interes da ja ostanem. Ja gotovo sigurno idem, vaš portal je prvi kojem sa dao tu informaciju“ kazao je Blažević za Tuzlanski.ba i dodao. „Ostalo je još da obavim razgovor sa načelnikom Imamovićem, međutim kako sad stvari stoje gotovo je sigurno da idem“, kaže popularni Ćiro.
Blažević je u razgovoru za Tuzlanski.ba kazao da bez podrške navijača ne bi bilo moguće ostvariti konačan cilj. Boravak u Tuzli Ćiro će pamtiti do kraja života i kaže da ne pamti gdje se tako lijepo osjećao, a dok je pričao o predsjedniku Azmiru Husiću koji je najzaslužniji za njegov dolazak u Tuzlu birao je riječi u superlativima.