Vijesti
Sport
Sutra odlučujući duel: Svjetski mediji prognoziraju pobjedu Zmajeva protiv Nigerije
20.06.2014. 12:00
Izvor: 24sata.info
Sutra odlučujući duel: Svjetski mediji prognoziraju pobjedu Zmajeva protiv Nigerije
Brojni svjetski mediji u svojim najavama sutrašnje utakmice koju Zmajevi igraju protiv Nigerije na Mundijalu u Brazilu, prognozirali su pobjedu naše reprezentacije.
Popularni portal Goal.com očekuje pobjedu BiH 2:1, a kao igrača kojeg posebno treba pratiti naveli su veznjaka Muhameda Bešića koji je oduševio svijet svojim partijama.
"Nigerija može odigrati bolje nego protiv Irana, ali BiH izgleda kao mnogo organizovanija ekipa", navode na portalu goal.com.
S portala goal.com još su dodali da su bh. igrači "naoružani" ofanzivnijim taktičkim pristupom u odnosu na meč protiv Argentine, reprezentacija BiH će osvojiti tri boda u ovoj utakmici.
Portal Eplindex.com donosi opsežnu najavu ovog meča.
"Bosna i Hercegovina je igrala veoma dobro protiv Argentine i učinit će sve da zabilježe prvu pobjedu na Mundijalu u Brazilu. Oni će u tome uspjeti jer imaju kvalitetnije igrače. BiH će slaviti 2:1", navodi ovaj portal.
Još optimističniju prognozu dao je portal Sportsmole.co.uk koji navodi da će Zmajevi slaviti rezultatom 3:1.
"Safet Sušić će od prve minute igrati sa dva napadača, Vedadom Ibiševićem i Edinom Džekom, što će donijeti prevagu u ovoj utakmici.", navode s portala sportscmoe.co.uk.
Podsjetimo, naša nogometna reprezentacija je u četvrtak poslijepodne napustila Guaruju i praćena kišom stigla na aerodrom u Sao Paulo, odakle su reprezentativci čarter letom doputovali u Cuiabu.
Bez obzira na vremenske uslove raspoloženje u našem timu je odlično, a reprezentativci koji će za koji dan slaviti rođendane, Asmir Begović i Sead Kolašinac su rekli da im je najveća rođendanska želja da pobijedimo u ove dvije utakmice.
Zvaničan trening našeg tima biće održani sutra na Areni Pantal u 19:30 po lokalnom vremenu, a nakon toga i press konferencija.