Vijesti
Sport
Blaž Slišković
Moguće da preuzmem reprezentaciju Sjeverne Koreje
24.12.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Moguće da preuzmem reprezentaciju Sjeverne Koreje
Najvjerovatnije bih do početka nove godine trebao finalizirati razgovore oko preuzimanje nogometne reprezentacije Sjeverne Koreje, istakao je Blaž Slišković za Anadolu Agency (AA).
"Ništa još nismo konkretizirali. Pregovori traju mjesec i po i očekujem da u narednih nekoliko dana budem pozvan u Peking. U glavnom gradu Kine trebali bismo finalizirati pregovore, te ako sve bude uredu kao do sada dogovorit ćemo suradnju", kazao je Slišković, dodavši:
"Menadžer koji mi je ponudio posao na licu je mjesta i u stalnom kontaktu je sa čelnicima nogometne reprezentacije Sjeverne Koreje. Ipak, tamo je sistem odlučivanja jednostavan.
Odlučuje jedna osoba. Kada smo trebali staviti paraf na dogovor razbilo se, ali u narednim danima trebao bi se oporaviti i nadam se da ćemo pregovore okončati dogovorom na obostrano zadovoljstvo".
Nekadašnji selektor nacionalnog tima Bosne i Hercegovine kaže kako mu odlazak u Pyongyang predstavlja poseban izazov u karijeri.
"Doista, to je izazov koji bi rijetko ko odbio. Sjeverna Koreja je učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Uskoro se igra i Azijsko prvenstvo. Osim izazova, ima tamo i kvaliteta i tako reći dobrog materijala za uraditi kvalitetan posao", rekao je Slišković za Anadolu Agency.