Vijesti
Sport
Čekaju se nova pojačanja, ali i imena onih koji su prekobrojni
05.06.2015. 12:00
Izvor: Dnevni list
Čekaju se nova pojačanja, ali i imena onih koji su prekobrojni
Za razliku od prošle godine, kada su Pod Bijelim brijegom između posljednje utakmice (10.5.) u sezoni i početka priprema (18.6.) imali više od mjesec dana odmora, a čak dva za definiranje kadra (10.7.) za utakmice protiv Maribora, ove godine tog vremena je puno manje.
Sezona je, naime, zaključena tek 30. svibnja, pripreme kreću već sljedećeg petka, a vremena za definiranje kadra za prve dvije utakmice Zrinjski će imati samo do 22. lipnja. Zbog toga ne čudi što su Pod Bijelim brijegom morali požuriti sa slaganjem igračke križaljke, odnosno što su već u srijedu potvrđena prva dva pojačanja – Miloš Žeravica iz Borca i Miloš Filipović iz Drine.
- Kao što smo i najavili, ovog ljeta kadar će doživjeti znatne promjene, a sve s ciljem da početak nove sezone dočekamo kvalitetniji nego što smo zaključili prošlu, izjavio je izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.
- Žeravica je veznjak s čijim je kvalitetama jako dobro upoznat naš trener Vinko Marinović, budući da su surađivali u Borcu, tako da ne treba sumnjati da se radi o pojačanju za našu momčad. Filipović se, pak, dokazao u dresu Drine, a s njim pojačavamo konkurenciju u ofenzivnom dijelu veznog reda, dodao je Šulenta, koji je kazao da će do početka priprema biti još nekoliko dolazaka.
Što je s odlascima? Ivan Crnov i Sven Dedić su već sada bivši, a Pod Bijelim brijegom ne skrivaju kako će broj igrača koji će otići biti jako velik, možda i dvoznamenkast.
- Bit će puno odlazaka, to je sigurno, ali tu temu treba ostaviti za sljedeći tjedan. Trener Marinović u ponedjeljak dolazi u Mostar, a nakon razgovora s njim definirat ćemo popis igrača na koje se neće računati. Nekima od njih istječu ugovori, neki u svom ugovoru imaju opciju raskida, a možda će biti i igrača kojima ćemo predložiti sporazumne raskide, nastavio je dopredsjednik Zrinjskog.
- Želimo selektirati momčad u kojoj će biti dvadeset igrača i trojica vratara, a to ćemo i napraviti, zaključio je Šulenta.
Igrači s upitnim statusom
Iako Danko Šulenta nije želio otkriti tko bi se sve mogao naći na popisu prekobrojnih, minutaža u prošloj sezoni jasno otkriva upitne. To su Ivan Tirić, Ivo Zlatić, Nejc Mevlja, Luka Tomaš, Oliver Petrak, Dejan Vukomanović, Marko Tešija, Nikica Nebojša Popović i Krešimir Kordić, sigurnim se čini i odlazak Velibora Đurića, dolazak Miloša Žeravice možda prema izlaznim vratima gura i Milana Muminovića, a iako je zimus produžio ugovor, Danijel Stojanović također nije puno igrao da bi se danas karakterizirao sigurnim za sljedeću sezonu…