Vijesti
Sport
Prijateljska utakmica
'Zmajevi' u martu igraju protiv Švicarske
02.12.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
'Zmajevi' u martu igraju protiv Švicarske
Fudbalska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu 2016. godine gotovo sigurno igrat će prijateljsku utakmicu sa Švicarskom, čiji je selektor Sarajlija Vladimir Petković.
Tačan datum odigravanja martovske utakmica odredit će u narednim danima Fudbalski savez Švicarske, a jasno je i da će meč igrati u Švicarskoj.
Ugovor o odigravanju susreta trebao bi uskoro biti i potpisan, jer su ponuđenim uslovima zadovoljni u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (N/FS BiH), potvrđeno je u N/FS BiH.
Na sastanku čelnika nacionalnih Saveza jugoistočne Evrope održanom prošle sedmice u Budvi ponudu za odigravanjem test susreta reprezentaciji BiH uputili su Crna Gora i Makedonija.
Međutim, pozive iz Podgorice i Skoplja u N/FS BiH "stavili su na čekanje“. Konkretnije, izvjesno je da sa Makedonijom i Crnom Gorom, barem u martovskom i junskom FIFA terminu za odigravanje prijateljskih utakmica, BiH će se neće sastati.
U junu su u roku od sedam dana dva termina za prijateljske mečeve, te bi kako sada stvari stoje BiH na poziv Vahida Halilhodžića, selektora Japana u tom periodu mogla biti učesnik Kirin kupa u zemlji izlazećeg sunca. Isto tako, postoje i ponude za odigravanje susreta u Južnoj Koreji i Kini, koje su, takođe, finansijski prihvatljive za N/FS BiH.
No, u državnom Savezu sa sjedištem u Sarajevu nadaju se i da će neke od jakih evropskih reprezentacija pripremajući se za nastup na EURO 2016 ponuditi BiH u junu da im "sparinguje“, pa bi u tom slučaju izabranici selektora Mehmeda Baždarevića imali provjere na svom kontinentu.