Vijesti
Sport
Sretno 'Zmajevi'
Rukometaši BiH autobusom krenuli na desetosatni put: U Slovačkoj ovjeriti baraž za SP
11.01.2016. 12:00
Izvor:
Rukometaši BiH autobusom krenuli na desetosatni put: U Slovačkoj ovjeriti baraž za SP
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros autobusom iz Lukavca ka Trnavi, gdje će u srijedu odigrati utakmicu petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Francuska 2017“ protiv Slovačke.
Selektor Dragan Marković na put je poveo 16 igrača.
U bh. državnom timu, poslije pobjeda nad Kosovom, vlada veoma dobra atmosfera, te se svi nadaju da mogu osvojiti bod ili trijumfovati u Slovačkoj, što bi značilo plasman u baraž sa SP i prije zadnjeg kola kvalifikacija i meča sa Litvanijom.
„Optimisti smo. Svjesni smo da je ovo jedna od ključnih utakmica i nadamo se najboljem. Ipak, znamo i da ćemo igrati protiv dobre ekipe, koja ima motiv i koja nam je konkurent u borbi za baraž. Bez obzira na to, vjerujemo da smo kvalitetniji i da možemo u Slovačkoj ostvariti dobar rezultat“, istakao je selektor Marković.
„Dobr rezultat“ za BiH u Slovačkoj mogao bi značiti i poraz manji od četiri gola razlika, nakon kojeg bi za plasman u baraž Markovićevi izabranici morali pobijediti Litvaniju u posljednjem kolu.
Do Trnave reprezentativci BiH putovat će deset sati, Po dolasku u Slovačku večeras će imati lakši trening. Trenirat će i sutra u dvorani u Hlohlovecu, što će im biti posljednja provjera pred utakmicu zakazanu za srijedu (13. januara) u 19 sati.
Nakon četiri odigrana kola, BiH je lider u grupi „1“ sa sedam bodova, dok Slovačka ima pet, Litvanija četiri, a Kosovo je bez bodova.