Vijesti
Sport
Amel Tuka
Moj primarni cilj ove sezone su Olimpijske igre
08.02.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Moj primarni cilj ove sezone su Olimpijske igre
Najbolji bosanskohercegovački atletičar, Amel Tuka se vratio iz Afrike sa priprema za Olimpijadu koja će se održati na ljeto 2016. godine, piše novinska agencija Patria.
Tuka je izraio zadovoljstvo cijelim treningom, ali je posebno sretan zbog zadovoljstva svog trenera. Kako kaže, trening je trajao mjesec dana bez pauza, a trenirao je dva puta dnevno. Sada slijedi malo opuštanje sa samo jednim treningom dnevno, a u planu i je jedna trka u dvorani.
Uprkos svim drugim obavezama i planiranim trkama, Tuka i dalje ima svoj primarni cilj pred očima, a to su Olimpijske igre:
''Fokus će biti najviše na Olimpijskim igrama, iako ću nastupati i na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Amsterdamu i u Dijamantskoj ligi. Moj primarni cilj u Dijamantskoj ligi neće biti pobjeda, nego samo priprema za Olimpijske igre'' – kaže Tuka.
Tuka ipak ostaje realan te naglašava da je još uvijek prerano da se nada nekom rezultatu.
''Prerano je da se već sada nadam i očekujem neki rezultat, ima još dosta toga da se uradi. Ja molim Boga da mi da zdravlja i da ne bude povreda, to mi je za sad najvažnije za sve ostalo se ne brinem. Pred nama je sve, imamo čitavu sezonu'' - izjavio je Amel za Patriju.
Podsjećamo, Amel Tuka je izabran za najbolje seniora Zenice za 2015. godinu. Amel će 17. februara trčati u Stockholmu na mitingu u dvorani, a nakon toga i u Istanbulu na Dvoranskom prvenstvu Balkana.