Vijesti
Sport
Ponuda velesile
Fudbalska reprezentacija BiH odbila prijateljsku utakmicu s Engleskom
19.02.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Fudbalska reprezentacija BiH odbila prijateljsku utakmicu s Engleskom
Pored prijateljske utakmice sa Španijom, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za maj ove godine imala je ponudu još jedne velesile, nacionalnog tima Engleske.
Međutim, pregovori oko odigravanja meča Engleska - BiH, barem u maju ove godine, su propali. Razlog, neodgovarajući termin, ali i loši finansijski uvjeti koji su nuđeni Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (N/FS BiH).
Agencija koja je trebala organizovati susret, ali i prvi ljudi FS Engleske ponudili su BiH prijateljsku utakmicu 22. maja, i nisu željeli praviti nikakve ustupke u pogledu eventualnog pomjeranja termina i pored nekoliko molbi iz Sarajeva.
Shodno tome, čelnicima N/FS BiH, odnosno stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH to nikako nije odgovaralo jer bi u tom slučaju igrače na okupu morali držati i više od 20 dana, obzirom da su već ugovoreni test dueli sa Španijom 29. maja, te nastup na Kirin kupu u Japanu od 3. do 7. juna.
Osim toga, agencija je ponudila N/FS BiH i izuzetno malu sumu novca za igranje protiv učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva u Francuskoj, tako da su pregovori propali, odnosno BiH je odbila igrati protiv Engleske.
U N/FS BiH ističu da će i pored toga reprezentacija BiH imati dovoljan broj kontrolnih utakmica do septembarskog starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 i da neće tražiti dodatne sparing partnere.
Sada je i definitivno jasno da će popularni "zmajevi" do kvalifikacionog duela 6. septembra protiv Estonije, imati provjere protiv Luksemburga u Luksemburgu (25. marta), Švicarske u Zurichu (29. marta), Španije u St. Gallenu (29. maja), te na Kirin kupu u Japanu, gdje će pored domaće selekcije i BiH nastupiti Danska i Bugarska, navodi Anadolu Agency.
- Od sutra prodaja ulaznica za meč sa Švicarskom -
Prodaja ulaznica za utakmici Švicarska - BiH počet će sutra (19. februara). Cijena karte za sektor na tribinama stadiona u St. Gallenu koji će pripasti navijačima BiH koštat će 39 švicarskih franaka, odnosno 70 KM. Ulaznice se mogu kupiti online putem internet stranice www.ticketcorner.ch.