Vijesti
Sport
N/FS BiH
Spriječiti pokušaje i najmanjih nečasnih radnji
23.02.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Spriječiti pokušaje i najmanjih nečasnih radnji
U Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) vrše posljednje pripreme pred nastavak šampionata u Premijer ligi BiH, odnosno utakmica 19. kola narednog vikenda.
"Poduzimamo sve mjere kako bismo ostatak kompleksne sezone u kojoj će društvo najboljih napustiti šest klubova okončali na najbolji mogući način. Zaista, pripreme za nastavak sezone su iscrpne i detaljne, a sutra ćemo tim povodom održati i sastnak sa svim predsjednicima i direktorima klubova Premijer lige.
Na sastanku ćemo analizirani probleme uočene u jesenjem dijelu šampionata, a razgovarat će se i o implementaciji sponzorskog ugovora sa BH Telecomom, rasporedom TV prenosa utakmica, te o zaštiti integriteta takmičenja", istakao je Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje N/FS BiH.
- Kvalitetniji iz godine u godinu -
Ističe, kako će u prvenstvu pod lupom biti mnogi, sve u svrhu zaštite integriteta takmičenja.
"Spriječit ćemo sve pokušaje i najmanjih nečasnih radnji. Naš nacionalni šampionat iz godine u godinu sve je kvalitetniji, što su mnogi mogli vidjeti. I u klubovima su jedinstveni da su se mnoge stvari poboljšale. Istina je da trebamo svi zajedno još mnogo raditi, pogotovo na poboljšanju infrastrukture. Vjerujem da ćemo od naredne sezone napraviti iskorak i sa 12, umjesto dosadašnjih 16, imati još kvalitetnije klubove, tj. Premijer ligu BiH", kazao je Pilav.
U svrhu što bolje pripreme za nastavaka sezone juče u Makarskoj završen je trodnevni seminar za sudije i posmatrače suđenja Premijer lige BiH.
"Na seminaru je analizirano suđenje u jesenjem dijelu sezone. Učesnici su prisustvovali predavanjima o temama 'Ofsajd-uticaj na igru i igrača', 'Trenažne metode u funkciji unapređenja perfomansi nogometnih sudija', 'Izdržljivost, karakteristika i sposobnost', 'Fizička i psihička priprema sudija' i 'Individualni treninzi uz protok i kontrolu Polar programa'. Na seminaru su učestvovala 24 kontrolora suđenja gdje im je prezentovano Uputstvo za ocjenjivanje sudija, dok su 23 arbitra sa 'A' i 29 sa 'B' liste odradili fitnes test", rekao je Pilav.
- Parovi 19. kola -
Narednog vikenda u 19. kolu Premijer lige BiH sastat će se Radnik - Mladost Doboj Kakanj, Rudar Prijedor - Drina (Zvornik), Čelik - Travnik, Vitez - Velež, Borac - Sloboda, Željezničar - Široki Brijeg, Slavija - Olimpic i Zrinjski - Sarajevo.
Na tabeli nakon 18 odigranih kola vodi Sloboda iz Tuzle sa 40 bodova, jednim više od Zrinjskog iz Mostara, četiri u odnosu na Široki Brijeg, sa pet prednosti nad Radnikom i šest u poređenju sa Sarajevom... U borbi za opstanak borit će se i osma Mladost (26 bodova), Slavija (25) i Vitez (23). "Ispod crte" pred nastavak prvenstva su Olimpic (19), Borac (18), Travnik (17), Rudar Prijedor (16), Drina (9) i Velež (8).