Vijesti
Sport
'Bombarder sa Neretve'
Damir Beljo odbranio titulu prvaka Evrope
07.03.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Damir Beljo odbranio titulu prvaka Evrope
Bombarder sa Neretve Damir Beljo u njemačkom Greifswaldu odbranio je sinoć titulu prvaka Evrope u kruzer kategoriji po WBO verziji.
Beljo je savladao domaćeg boksera, Maika Kurzweila nakon što je Nijemcu zadao seriju jakih i preciznih udaraca.
''Kurzweil nije predao borbu, želio je da nastavi sa mečom, ali zbog velike posjekotine ispod oka sudija i ljekar u pauzi nakon prve runde nisu dozvolili da meč bude nastavljen.
Nisam očekivao ovako brzu pobjedu. Ušao sam u meč oprezno, ali odmah sam mu dao do znanja da sam ja vlasnik ovog pojasa. Sve udarce koje sam uputio biči su precizni i jaki, tako da je dva puta bio uzdrman i na pragu nokauta. Kurzweil.
Svakako nebi izdržao, jer je bio u teskom nokautu! Hvala svima na velikoj podršci! Cijeloj mojoj Bosni i Hecegovini, mojoj Rami i svima! Hvala puno i svima koji su molili Boga da uspijem i Bogu hvala to se ostvarilo.Kurzweilu želim brz oporvak'' – kazao je nakon meča Damir Beljo.
Ovo je Belji bio drugi trijumf iz isto toliko mečeva protiv Kurzweila, a zanimljivo je da je Beljo Kurzweila u Berlinu nokautirao također 6. marta, ali prošle godine i to u prvoj rundi.
Damir Beljo, ima u profesionalnoj karijeri perfektan i fenomenalan skor 22-0, a nakon večerašnje pobjede postao je prvi bokser sa područja bivše Jugoslavije koji je tri puta branio naslov prvaka u WBO verziji.