Vijesti
Sport
Sarajevo - Sloboda
Danas na Koševu odluka o prvom polufinalisti Kupa BiH
15.03.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Danas na Koševu odluka o prvom polufinalisti Kupa BiH
Fudbaleri Sarajeva i Slobode sastat će se večeras na Koševu u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.
Očekuje se neizvjesna utakmica u kojoj će aktuelni prvak Bosne i Hercegovine pokušati da sustigne zaostatak od jednog gola iz prvog meča u Tuzli (2:1).
Trener Sarajeva Miodrag Ješić izjavio je da će njegovi igrači učiniti sve da pobijede i navijačima "podare prolazak u polufinale".
- Imali smo zgusnuti takmičarski period, u 13 dana ovo će nam biti peta utakmica, tako da smo u Prijedoru htjeli da odmorimo neke igrače kako bi svježi dočekali utakmicu u kojoj želimo da ostvarimo cilj. Vidjeće se da li smo bili u pravu i da li smo pogodili - kazao je Ješić.
Prvotimac Sarajeva Edin Rustemović kazao je da igrači spremno dočekuju Slobodu te da će pružiti maksimum.
- Igramo drugo poluvrijeme na našem terenu i pred našom publikom. Daćemo sve od sebe da prođemo dalje - izjavio je Rustemović.
U redovima Slobode također su optimisti uoči večerašnjeg duela. Trener Husref Musemić očekuje punu koncentraciju igrača na ono što će se događati na igralištu.
- Stalno ponavljam da nas žrijeb nije mazio i da Sarajevo nismo željeli prije finala. Sastaju se dvije ekipe koje žele ići dokraja. Neko će otpasti, ali Bože moj, nogomet će se igrati i poslije, neće biti smak svijeta za onog ko ne prođe. Jedino što želim je da sve protekne u fer i sportskoj borbi - naglasio je Musemić.
Za duel sa Sarajevom, Musemić ne može računati na ozlijeđenog Harisa Mehmedagića, oboljelog Ibrahima Škahića, te Anesa Haurdića koji nema pravo nastupa u Kupu.
Čatvrtfinalni susret Kupa BiH Sarajevo - Sloboda igra se na Stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 18 sati, a glavnu sudac je Ognjen Valjić iz Banja Luke.
Ulaznice za ovaj susret u prodaji su od ponedjeljka po cijeni od 3 KM za Tribinu Sjever "Vedran Puljić", 5 KM za Istok, 7 KM za Zapad i 20 KM za Tribinu Zapad Galerija.
Ostali uzvratni susreti četvrtfinala Kupa igraju se u srijedu, a sastaju se:
Bijeljina (15.00): Radnik - Radnički (prvi susret 2:0)
Kakanj (15.00): Mladost - Široki Brijeg (1:3)
Sarajevo (18.00): Željezničar - Borac (2:0)