Vijesti
Sport
Mehmed Baždarević
Najpametnije bi bilo da se utakmica ne igra
23.03.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Najpametnije bi bilo da se utakmica ne igra
Iskren da budem, najpametnije bi bilo da se ne igra naša prijateljska utakmica u petak s Luksemburgom, rekao je iz Luksemburga vidno potreseni Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
On je to izjavio nakon jučerašnjih terorističkih napada u Briselu, od Luksemburga udaljenog nešto više od 200 kilometara.
"Ovdje je velika psihoza. Pojačane su mjere sigurnosti. Blizu je granica sa Belgijom. Ovo je zemlja Beneluksa (Belgija, Luksemburg, Holandija, op.a.). Ulice su pune policije, situacija je vanredna. Kome je do fudbala nakon jutrošnjeg užasa i terorizma u Briselu.
Ovo je strašno. Baš mi je teško", rekao je Baždarević, dodavši kako su on i njegov pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Stephane Gilli u posljednji čas otkazali let ka Briselu i aerodromu Zavantem gdje su se u osam sati desila dva od tri teroristička napada u kojima su poginule najmanje 34 osobe i skoro 200 ranjeno.
"Na koncu, Stephane je u Luksemburg došao vozom, a ja automobilom iz Francuske. Ovo više nema veze sa mozgom. Nigdje niste sigurni. Gdje sve ovo vodi...", govorio je Baždarević.
Naglasio je i kako su reprezentativci BiH počeli dolaziti u Luksemburg, a da bi danas do 13 sati ekipa trebala biti kompletirana kada je planiran i prvi trening pred meč sa Luksemburgom (25. marta) i četiri dana kasnije sa Švicarskom u Cirihu.
"Ne znam šta da kažem. Bit ćemo u kontaktu i sa ljudima iz našeg Saveza. Kažem, bilo bi najpametnije da se ne igra ni u Luksemburgu, ni u Švicarskoj, odnosno da UEFA zbog sigurnosti odgodi sve prijateljske utakmice u ovoj i narednoj sedmici. Naša je obaveza da se okupimo, a dalje ćemo vidjeti", kazao je Baždarević za Anadoliju.