Vijesti
Sport
Asmir Begović
Nadam se ostanku u Chelseaju
25.05.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Nadam se ostanku u Chelseaju
Asmir Begović, fudbalski reprezentativac BiH i golman Chelsea, oduševljen je potezom uprave „plavaca“ koji su potpisali novi jednogodišnji ugovor sa kapitenom Johnom Terryem.
Begović je za britanske medije kazao da je sjajna stvar što je Chelsea, ipak, odlučio da zadrži Terrya, koji je u klubu proveo 17 godina.
„Njegov ostanak je veoma važan. Terry je legenda kluba i uvijek će biti, on je velika osoba koju ćemo imati u našoj blizini. Biće prisutan u svlačionici, a mi se radujemo što će biti tu i naredne sezone“, kazao je Begović.
Bivši golman Stokea potpuno iskreno je razgovarao o jako lošoj sezoni koja je iza Chelseaja.
„Ako ne počnete dobro sezonu, a mi nismo na taj način krenuli u Premier ligu, onda stalno igraš pod pritiskom kako bi nekoga stigao. Padne vam samopuzdanje i onda se boriti protiv stvari, na koju niste navikli. Bila je to strašno teška sezona, sve se nagomilalo i onda je došlo do loše atmosfere. Međutim, naredne sezone moramo biti dobri“, jasan je bh. golman.
Begović je nakon pet sjajnih sezona u Stokeu prošlog ljeta na insistiranje Jose Mouirnha stigao u Chelsea. Ove sezone branio je u 24 utakmice u svim takmičenjima. "Plavce" će sljedeće sezone sa klupe voditi Italijan Antonio Conte, a Begović se nada ostanku u klubu.