Vijesti
Sport
Španci bijesni zbog penala: Subašić je bio bliže lopti nego Ramos
22.06.2016. 12:00
Izvor: klix.ba
Španci bijesni zbog penala: Subašić je bio bliže lopti nego Ramos
Nakon velike pobjede Hrvatske u Bordeauxu protiv aktuelnih evropskih prvaka Španaca, mediji su uglavnom bili puni hvale za Vatrene, ali i kritika na račun Španaca. Najviše su na zub, pogotovo Španci, uzeli vratara Davida De Geu za kojeg smatraju kako je trebao puno bolje reagirati kod oba pogotka Hrvatske.
S druge strane, Danijel Subašić bio je jedan od junaka sinoćnje pobjede nakon što je kapetanu Reala i Furije, Sergiju Ramosu skinuo jedanaesterac što se u konačnici pokazalo kao ključan trenutak u utakmici.
Ipak, većina je mišljenja kako se jedanaesterac trebao ponoviti s obzirom da je Subašić u trenutku udarca bio na čak 1.80 metara od gol-linije, a četvorica Vatrenih nalazilo se unutar kaznenog prostora što definitivno nije prema pravilima.
Ova greška suca izazvala je niz komentara na društevnim mrežama, a jedan od zanimljivijih je bio onaj kako je Danijel Subašić bio bliži lopti nego Ramos, piše Jutarnji.hr.
Holanđanin Kuipers trebao je pokazati na ponovno izvođenje jedanaesterca, ali na sreću po Hrvatsku to nije bio slučaj. Španci sada mogu samo plakati s obzirom kako će u osmini finala snage morati odmjeriti protiv vrlo rapoloženog sastava Italije.