Vijesti
Sport
Asmir Begović
Očekuje nas veliki test u nedjelju
10.11.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Očekuje nas veliki test u nedjelju
Fudbalska reprezentacija BiH priprema se u Zenici za utakmicu s Grčkom, a u petak odlaze u Atinu gdje će im se direktno pridružiti Sead Kolašinac.
Edin Višća, vezni igrač u našoj reprezentaciji kazao je da je utakmica s Grčkom važna te da će se boriti za drugo mjesto.
''Idemo na pobjedu i rezultat. Imamo kvalitet, dobra je atmosfera. Napravili smo grešku u Belgiji, ako želimo da idemo u Rusiju moramo pobijediti. Moramo krenuti od prve minute da osvojimo tri boda u Grčkoj'' – kazao je Višća.
Višća je ponovio da svako ko dobije priliku da zaigra protiv Grčke treba iskoristiti priliku.
''Svi znamo šta znači državni dres da ostavimo posljednji atom snage na terenu.''
Na pitanje koliko daje reprezentaciji i može li više, Višća je kazao da se u reprezentaciji igra malo drugačije nego što se igra u klubu.
''Najbitniji je rezultat ekipe i ja sam podređen ekipi i taktici, odradim ono što se očekuje od mene i mislim da je selektor zadovoljan.''
Golman Asmir Begović kazao je da on nije upitan za utakmicu i trenira normalno bez obzira na povredu koju je imao. Istakao je da se čuvao posljednjih dana i zbog terena koji je tvrd, ali da u nedjelju neće biti problema.
Na pitanje da li su igrači svjesni koliko ova utakmica znači, Begović je kazao da će utakmica biti teška.
''Vrlo je ozbiljna ekipa, očekuje nas veliki test u nedjelju. Idemo spremni i da osvojimo rezultat koji nam odgovora. Cilj nam je da odigramo dobru utakmicu. Imamo vrlo dobrih igrača u odbrani kao cijela ekipa moramo se odbraniti ''– kazao je Begović.