Vijesti
Sport
Novi četvorogodišnji mandat
Elvedin Begić ponovo izabran za predsjednika Nogometnog saveza BiH
23.12.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Elvedin Begić ponovo izabran za predsjednika Nogometnog saveza BiH
Predsjedniku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedinu Begiću produžen je mandat za još četiri godine na današnjoj Izbornoj skupštini krovne nogometne kuće BiH koja je održana u Sarajevu.
Begić je dobio veliku podršku delegata, koji su novom/starom predsjedniku Saveza ukazali povjerenje s 56 od ukupno 60 glasova.
Predsjednik NSBiH zahvalio je na velikoj podršci te istaknuo da mu je drago što je veliki broj ljudi prepoznao dobar rad Saveza u proteklom periodu.
''Zahvaljujem na velikoj podršci, dobiti 90 posto glasova delegata je velika obaveza. Naš rad u proteklim godinama je osnova da se danas nalazim ovdje ispred vas. Većina je prepoznala naše napore i rad, a nama ostaje da u narednom periodu opravdamo ukazano povjerenje. Očekujem da ćemo graditi savez na još sigurnijim i boljim temeljima, a zahvaljujem UEFI bez čije podrške ne bismo nista uradili. Nihova podrška je prerasla u veliko prijateljstvo'' - izjavio je Begić u svom obraćanju.
Za prvog potpredsjednika izabran je Milorad Sofranić s 53 glasa, dok je novi mandat na poziciji drugog potpredsjednika dobio Ivan Beus s 54 glasa.
Reprezentacija je u Begićevom mandatu ostvarila najveći uspjeh plasirajući se na svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a napravljeni su pomaci i podizanje kvaliteta u domaćem prvenstvu, te realizirani infrastrikturni projekti od velike važnosti poput izgradnje Trening centra NSBiH u Zenici.
Prethodno je na Skupštini izabran novi Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH.
Predsjednicima entitetskih saveza Mili Kovačeviću i Irfanu Duriću pridružili su se Mato Jozić, Nurdin Peštalić, Muhamed Begagić, Muhidin Raščić, Midhet Sarajčić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Elvedin Begić, Ivan Perić, Milorad Sofranić, Ranko Vučković, Zlatko Spasojević, Dragan Kulina, a zamjenski članovi su Milan Bilajac i Seadin Badić.
Za počasnog predsjednika Saveza izabran je Ivan Osim.