Vijesti
Sport
Željezničar obavio prvi trening u Antaliji, Petrovićeva ekipa radi punom parom
01.02.2017. 12:00
Izvor:
Željezničar obavio prvi trening u Antaliji, Petrovićeva ekipa radi punom parom
Nogometaši Željezničara su odradili prvi trening u sklopu glavnog priprema, koje obavljaju u Antaliji u Turskoj.
Trening su odradili svi nogometaši i to punim intenzitetom. Trener Slavko Petrović je, kao i obično, nametnuo žestok tempo s ciljem da njegovi izabranici budu potpuno spremni za izazove koji ih očekuju u proljetnom dijelu prvenstva.
Plavi očekuju dolazak stopera, a u međuvremenu su izgubili desnog beka Kerima Memiju, koji će karijeru nastaviti u Danskoj.
Igrači koji su otputovali u Tursku su: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Adnan Bobić, Siniša Stevanović, Srđan Stanić, Jadranko Bogičević, Mateo Boccaccini, Kemal Osmanković, Danijel Stojanović, Dino Hasanović, Darko Marković, Jovan Blagojević, Uglješa Radinović, Samir Bekrić, Zajko Zeba, Denis Žerić, Miroslav Stevanović, Goran Zakarić, Ivan Crnov, Ivan Lendrić i Stevo Nikolić.
Plavi će u Antaliji biti smješteni u hotelu WOW Topkapi Palace, a odigrat će tri pripremne utakmice. Prva utakmica je na rasporedu 2. februara protiv ekipe Krylja Sovetov, dok je, druga utakmica dogovorena za 6. februar protiv Amkar Perma. Treća utakmica je zakazana sa Astanom 11. februara.
Željezničar se u Sarajevo vraća 12. februara.