Vijesti
Sport
Kup BiH: Zrinjski na Pecari ima težak zadatak, Željezničar dočekuje Radnik
15.03.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Kup BiH: Zrinjski na Pecari ima težak zadatak, Željezničar dočekuje Radnik
Uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa BiH igraju se danas. Mostarski Zrinjski gostuje na Pecari, Plavi dočekuju bijeljinski Radnik, dok će Bordo tim odmjeriti snage s Travnikom. Bosna Sema ugostiti će na Koševu ekipu Mladost Doboj Kakanj.
Plemići su u prvom meču u gradu na Neretvi neočekivano poraženi od Širokog Brijega rezultatom 2:0. Danas će na Pecari pokušati nadoknaditi zaostatak. Čeka ih težak posao, ali vjeruju u uspjeh.
"Odigrali smo prvu utakmicu ispod našeg nivoa. Široki je iskoristio svaku našu manu koju smo pokazali u 90 minuta i sasvim zasluženo pobijedio. Ali danas je nova utakmica i, kao što vidite u svjetskom nogometu, svakakvi su preokreti mogući. Mi smo maksimalno spremni i koncentrirani i idemo u Široki izboriti rezultat koji će nas odvesti u polufinale", kazao je pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković na konferenciji za novinare. U taboru Zrinjskog podvlače kako su u prvom dvoboju imali loš dan.
U svlačionici Širokog Brijega s dosta sampouzdanja dočekuju uzvratnu utakmicu. Prvi šef struke Goran Sablić ističe kako će njegovi izabranici igrati kao da je rezultat 0:0.
"Imamo samopouzdanje, nismo potonuli nakon prvenstvenog poraza od Sarajeva. Dvoboj protiv Zrinjskog idealna je prilika da ekipa pokaže koliko vrijedi", kazao je trener Širokog Brijega.
Željezničaru na noge dolazi Radnik. Okršaj u Bijeljini završen je rezultatom 2:2. Plavi su favoriti u ovom meču, ali to trebaju pokazati na terenu.
"Rezultat je aktivan i daje nam pravo da se nadamo prolasku dalje. To je naš osnovni cilj. Imamo 16 igrača i dva golmana na raspolaganju za Kup takmičenje jer ostali nemaju pravo nastupa. U meču protiv Metalleghea pokazali smo koliko smo fizički spremni. Osvježit ćemo ekipu. Želimo se i iskupiti navijača za dio predstave na meču protiv Mladosti", istakao je prvi šef struke Željezničara Slavko Petrović.
Gosti iz Semberije posljednjih godina igraju dobro na Grbavici. Nadaju se da i u susretu četvrtfinala Kupa BiH mogu ponoviti dobru predstavu.
Travniku ne megdan stiže Sarajevo. U utakmici koja je prije sedam dana odigrana na najvećem bh. stadionu Bordo tim je slavio pobjedu rezultatom 2:0. Iako prema gostima s Koševa imaju veliki respekt u domaćem taboru vjeruju da mogu napraviti dobar rezultat.
"Prošle srijede odigrali smo kvalitetno protiv renomiranog protivnika koji je bio i ostao favorit, to ne treba kriti. Međutim, mi smo pokazali nogometno znanje i odigrali kvalitetnu utakmicu, pa se nadamo da ćemo to učiniti i u uzvratu. Napravit ćemo dobar sastav, ali zbog ranijih nastupa za Orašje ne mogu igrati Zukić i Pejić. Nadamo se da ćemo zadovoljiti navijače, pozivam ih da dođu i daju nam podršku", izjavio trener Travnika - Osmo Bajrić.
Izabranici Mehmeda Janjoša imaju solidnu prednost pred revanš. Ipak, najavljuju kako će i na Piroti igrati ofanzivno. Žele nastaviti pobjedničku seriju.
Ekipa Bosna Sema ugostit će na Koševu Mladost Doboj Kakanj koji je prije sedam dana slavio rezultatom 6:3. Izabranici Husrefa Musemića favoriti su u ovom meču.