Vijesti
Sport
Kup BiH
Sarajevo bez kalkulacija protiv Mladosti, Široki Brijeg igra utakmicu sezone sa Željezničarom
12.04.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Sarajevo bez kalkulacija protiv Mladosti, Široki Brijeg igra utakmicu sezone sa Željezničarom
Prve utakmice polufinala Kupa BiH igraju se danas. Sarajevo će na Koševu ugostiti ekipu Mladosti Doboj Kakanj, dok će Široki Brijeg na Pecari pokušati pobijediti Željezničar.
Bordo tim će težiti da osigura put do finala već u prvom meču. Ipak, igrat će protiv kvalitetnog suparnika kojeg s klupe vodi Husref Musemić.
Zijad Švrakić, prvi asistent Mehmeda Janjoša, naglašava kako Sarajevo čeka težak ispit.
"Imamo nekoliko igrača koji su roviti, a i neke koje moramo odmoriti. Udarnu postavu će činiti najbolji nogometaši kojima budemo raspolagali. Mladost je opasna i ne očekujemo lagan posao. Favorita u Kupu nema, mi smo maksimalno ozbiljni i motivisani i nadam se da ćemo ostvariti rezultat uz koji ćemo malo mirniji ići na uzvrat. U ovom takmičenju želimo otići do kraja'', kazao je Švrakić.
Stoper tima s Koševa Adnan Kovačević podvukao je kako priželjkuje pobjedu bez primljenog pogotka. S druge strane, gosti iz Doboja pored Kaknja pokušat će na najvećem bh. stadionu odigrati otvorenu utakmicu i ostvariti rezultat koji im daje mogućnost da osiguraju finale u revanšu.
U prvenstvenim okršajima u ovoj sezoni meč u kojem je Mladost bila domaćin okončan je bez golova, dok je Sarajevo na Koševu slavilo pobjedu rezultatom 4:3.
Široki Brijeg će plasman u Evropu tražiti preko najmasovnijeg takmičenja. U polufinalu će voditi bitku s Željezničarom, a prvi meč igraju danas na Pecari. Uz pomoć navijača pokušat će doći do trijumfa.
Prvi šef struke Širokog Goran Sablić naglašava kako su njegovi izabranici podigli formu pred sudar s Plavima.
"Sve smo karte bacili na Kup BiH. Za prolazak u finale treba biti perfektan s naše strane u obje utakmice. Želimo greške u odbrani i u napadu svesti na najmanju moguću mjeru", kazao je Sablić koji je lišen usluga Ćorića, Sivrića i Sesara. Svi ostali su svježi, motivisani i spremni za utakmicu sezone na Pecari.
Gosti s Grbavice preuzeli su u prvenstvu lidersku poziciju i s puno samopouzdanja i optimizma otputovali su u Hercegovinu. Strateg Željezničara Slavko Petrović napominje kako se na Pecari igra tek prvo poluvrijeme.
''Pokušat ćemo da izvučemo povoljan rezultat koji nam daje nadu za ulazak u finale. Široki u posljednjih nekoliko utakmica igra kvalitetno, pogotovo u fazi napada. No, protiv nas nije lako igrati", kazao je Petrović.
Parovi i satnica:
Sarajevo – Mladost DK 18:00 sati
Široki Brijeg – Željezničar 18:00 sati