Vijesti
Sport
Skibbe: Baždarević nije u pravu, moji igrači nikad ne izazivaju
07.06.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Skibbe: Baždarević nije u pravu, moji igrači nikad ne izazivaju
Utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine između reprezentacija BiH i Grčke igra se u petak, a njemački stručnjak na klupi Helena Michael Skibbe smatra da su Zmajevi najkvalitetniji u napadu.
"Reprezentacija BiH je možda malo kvalitetnija od nas u napadu, ali mi smo kvalitetniji kada je riječ o odbrani. Veoma sam zadovoljan načinom na koji je tim radio i radujem se meču u petak. Bit će slična strategija kao protiv Belgije, gdje nismo prečesto gubili loptu, ali smo je gubili prebrzo. Moramo to popraviti u utakmici protiv BiH ako želimo osvojiti tri boda. Idemo na pobjedu i nadamo se plasmanu na Mundijal", rekao je Skibbe za grčku Gazzettu.
Nijemac se potom osvrnuo i na izjavu selektora bh. reprezentacije Mehmeda Baždarevića koji je istakao da Zmajevi ne trebaju nasjedati na provokacije Grka.
"Koliko ja poznajem svoje igrače, oni su vrlo koncentrisani na svoj posao na terenu. Oni nikad ne izazivaju i nadam se da će tako biti i u ovom slučaju. Baždarević nije u pravu. S druge strane, znam ga kao veoma dobrog i korektnog kolegu te mi je drago što ću ga ponovo sresti", podvukao je Skibbe.
Ekspedicija s grčkim igračima i stručnim štabom u četvrtak dolazi u Sarajevo, odakle će se odmah zaputiti u Zenicu.