Vijesti
Sport
Šunjić: Dinamo je novi izazov, a reprezentacija još ima šanse za plasman na Mundijal
22.06.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Šunjić: Dinamo je novi izazov, a reprezentacija još ima šanse za plasman na Mundijal
Štoper naše reprezentacije Toni Šunjić ovog ljeta promijenio je klub, a u izjavi za naš portal prokomentarisao je tu odluku kao i posljednju utakmicu Zmajeva.
"Ostalo mi je bilo godinu dana ugovora sa Stuttgartom, međutim, u dogovoru s upravom sam shvatio da meni nema više mjesta u tom klubu te sam odlučio da idem dalje u svojoj karijeri. Otvorila se opcija potpisa ugovora za Dinamo iz Moskve i to sam bez razmišljanja prihvatio", kazao je Šunjić, dodavši da je već bio u klubu te vidio šta ga očekuje u novoj sredini.
Šunjić je igrajući jednu sezonu za Kuban iz Krasnodara upoznao rusku ligu pa zna sva iskušenja tamošnjeg ligaškog takmičenja, poznaje dobro i jezik, kulturu, običaje.
"Ovo je jedan novi početak, jer posljednjih godinu dana nije išlo kako sam ja želio, ali se nadam da je ovo nova prekretnica prema nečemu boljem. Znam dobro šta se traži u Rusiji, liga meni odgovara jer se teži duel igri i agresivnom fudbalu", dodao je novi igrač moskovskog Dinama.
Standardni član Zmajeva prokomentarisao je i posljednju utakmicu reprezentacije i podjelu bodova u utakmici s Grčkom u Zenici koja još uvijek nije okončana po pitanju sankcija.
"Nažalost, nismo odigrali utakmicu kako smo željeli, niti nas je rezultat poslužio. Svi znamo koliko je teško protiv Grka, jednostavno igraju tvrdo i bezobrazno i uvijek dobiju ono što su tražili. Nažalost i mi smo podlegli provokacijama i nismo dali sve što smo mogli pa smo zakomplicirali put na prvenstvo, ali ja se nadam da su nam i dalje šanse bar 50 posto", zaključio je Šunjić.