Vijesti
Sport
Najboljeg strijelca Novog Pazara Admira Kecapa žele Mladost, Sloboda i Tuzla City
26.06.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Najboljeg strijelca Novog Pazara Admira Kecapa žele Mladost, Sloboda i Tuzla City
Admir Kecap, perspektivni igrač i najbolji strijelac FK Novi Pazar, koji se u ovaj klub početkom godine vratio iz litvanske Suduve, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Bosni i Hercegovini.
"U kontaktu sam sa nekim klubovima iz Bosne i mislim da bi se uskoro trebalo riješiti pitanje gdje ću nastaviti da igram. U opciji su premijerligaši Mladost iz Doboja kod Kaknja i Sloboda iz Tuzle, Tuzla City, a ranije smo pričali i sa Sarajevom, ali još ništa konkretno nije dogovoreno. Sarajevo je najveći klub i bio bi veliki izazov zaigrati za ekipu sa Koševa, ukoliko bi mi ponudili nešto konkretno. Naravno da je privilegija igrati za Sarajevo i Željezničar, a moj drug Siniša Stevanović koji je sa mnom igrao u Pazaru sada nastupa za Željezničar", kaže Kecap.
U dosadašnjoj karijeri imao i inostranih angažmana, ali najviše je igrao u Srbiji.
"Poznajem dosta dobrih bh. igrača. U prvom redu tu je Nermin Jamak, koji je igrao u Željezničaru, a zajedno smo igrali u Litvaniji. Imao sam priliku upoznati i Kerlu i igrati protiv njegove ekipe. Poznajem i neke od igrača koj su u Bijeljini, Stojanovića, Ademovića...", nastavlja Kecap.
Osvrnuo se i na kvalitet bh. lige, te je uporedio sa srbijanskom.
"Po onome što sam pratio posljednje dvije godine Bosna se kvalitetom dosta približila Srbiji, i jako se napredovalo u tom pogledu. Svake godine igra se na sve većem nivou. Ne mogu najbolje procijeniti jer nisam igrao u Bosni, vjerovatno se fudbal razlikuje, ali mislim da je to negdje kvalitetom podjednako sada", mišljenja je mladi napadač.
Dolazak u BiH ne bi mu teško pao jer ovdje ima dosta prijatelja iz Beograda koji žive u Sarajevu.
"Ipak, nemam često priliku dolaziti u posjetu Sarajevu i prijateljima i rođacima koji tamo žive usljed nedostatka vremena, no možda se to sve uskoro promijeni", zaključuje Kecap.