Vijesti
Sport
Ekspedicija FK Sarajevo otputovala u Moldaviju
27.06.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Ekspedicija FK Sarajevo otputovala u Moldaviju
Ekspedicija Fudbalskog kluba Sarajevo otputovala je danas u Moldaviju, gdje će odmjeriti snage sa Zarijom Balti u okviru prvog pretkola Evropske lige.
Dobra atmosfera vlada u Bordo timu pred neizvjesno gostovanje u Moldaviji, gdje Sarajevo nikad nije igralo.
"Danas krećemo u Moldaviju. Idemo na ovo daleko gostovanje s jasnim ciljem. Želimo ostvariti što bolji rezultat uoči uzvratne utakmice na našem stadionu. Naravno, želimo pobjedu i smatram da imamo svoju šansu. Analizirali smo ekipu Zarije. Riječ je o dobroj ekipi, ali oni imaju nedostatke u svojoj igri, koje smo uočili kroz nekoliko utakmica što smo pogledali. Situacija u ekipi je dobra. Nemamo povrijeđenih igrača izuzev Liivaka koji je ostao u Sarajevu. Svi igrači ravnopravno konkurišu za sastav i nadam se da će tako biti i poslije zvaničnog treninga u srijedu navečer", rekao je Zijad Švrakić, pomoćni trener FK Sarajevo, te dodao:
"Dobro je što prvu utakmicu igramo na gostujućem terenu. To nam otvara više mogućnosti, jer je ovo prvo poluvrijeme ovog dvoboja. Nadam se da ćemo zajedno sa okupljenima oko Fudbalskog kluba Sarajevo slaviti poslije ovih utakmica i radovati se prolasku u narednu rundu takmičenja".
Da Sarajevo u Moldaviju putuje s velikim očekivanjima potvrdio je i mladi prvotimac Bordo ekipe Advan Kadušić.
"Atmosfera u ekipi je dobra i dat ćemo sve od sebe kako bismo ostvarili što bolji rezultat uoči uzvratne utakmice na Koševu, pred našim navijačima", rekao je Kadušić.
Utakmica između Zarije i Sarajeva na rasporedu je u četvrtak i igrat će se od 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19 po srednjoevropskom.