Vijesti
Sport
Džeko: Pripreme su bile veoma dobre, drago mi je zbog dolaska Kolarova
01.08.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Džeko: Pripreme su bile veoma dobre, drago mi je zbog dolaska Kolarova
Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko trenutno se priprema za novu sezonu u Italiji, ali i nastup u Ligi prvaka. U razgovoru za zvaničnu internet stranicu rimskog kluba je govorio o dosad obavljenom poslu te novom saigraču Aleksandru Kolarovu.
"Uradili smo dobar posao i odigrali tri zahtjevne utakmice, praktično osvojili pet bodova protiv tri velika tima koji žele osvojiti Ligu prvaka. Rekao bih da su naše pripreme bile veoma dobre. Igrali smo kvalitetno tokom International Champions Cupa, a naši treninzi su bili veoma korisni. Napredovali smo, mislim da je uvijek bolje igrati protiv teških protivnika kakve smo imali u SAD-u. Naredne sezone ćemo igrati u Ligi prvaka, tako da smo imali dobre testove. Sada moramo nastaviti raditi naporno kako bismo bili spremni za Seriju A", izjavio je Džeko.
Njemu se u Romi priključio nekadašnji saigrač iz Manchester Cityja Aleksandar Kolarov koji mu je asistirao za pogodak protiv Juventusa.
"Aleksandra dobro poznajem, on zna moje kretnje. Mnogo mi je puta asistirao kad smo igrali u Manchester Cityju. Drago mi je što je došao u Romu, odličan je igrač i može mnogo pružiti klubu", završio je Džeko.