Vijesti
Sport
Bh. juniori danas protiv Srbije u četvrtfinalu Eurobasketa
04.08.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Bh. juniori danas protiv Srbije u četvrtfinalu Eurobasketa
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u četvrtfinalu Eurobasketa u Slovačkoj igrati sa selekcijom Srbije. U osmini finala bh. tim je savladao Sloveniju, dok su istočne komšije bile bolje od Njemačke.
Selektor bh. tima Boris Džidić zadovoljan je nastupom svojih izabranika u okršaju sa Slovenijom. Posebno je podvukao da je ekipa pokazala mentalnu snagu i fizičku spremu da igra maksimalno koncentrisano svih 40 minuta. Pred četvrtfinalni dvoboj istakao je kako Srbija ima blagu prednost.
''Uvijek kažem svojim igračima da se postave tako da protivnik mora izaći na teren i dobro oznojiti svoj dres. Očekuje nas zanimljiva utakmica. Dosta momaka se zna
između sebe i nema tu mnogo tajni. Odlučivat će detalji, voljni moment, skok te neforsirane greške i izgubljene lopte. Pozivam naše navijače da nas podrže jer mislim da će biti dobra utakmica i nadam se da ćemo dostojno predstaviti BiH u tom meču'', podvukao je Džidić.
U dosadašnje četiri utakmice na U18 Eurobasketu u Slovačkoj bh. reprezentacija je upisala tri pobjede (Francuska, Slovačka i Slovenija) i jedan poraz (Latvija). I košarkaši iz Srbije imaju identičan skor. Savladali su Italiju, Ukrajinu i Njemačku, dok su poraženi od Španije.
Meč BiH - Srbija bit će odigran u Hant Areni u Bratislavi od 20:15 sati.