Vijesti
Sport
Svi reprezentativci BIH stigli na okupljanje u Nikoziju, odradili prvi trening
29.08.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Svi reprezentativci BIH stigli na okupljanje u Nikoziju, odradili prvi trening
Bh. reprezentativci su stigli na okupljanje te su odradili prvi trening u Nikoziji pred kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo s Kiprom, koji je, kao što je selektor ranije najavio, bio laganiji i protekao je u vedroj atmosferi. Važno je istaći da su svi igrači zdravi te da je pojednicima večeras trebao samo odmor i masaža.
Za utorak je planiran samo poslijepodnevni trening i to u 19:15 sati na stadionu Makarion, a jutro će neki iskoristiti da odspavaju malo duže ili eventualno odrade individualne vježbe u hotelu.
Kao i uvijek, dolazak igrača na okupljanje prate šale i smijeh uz obaveznu priču o nekim zanimljivim transferima ili dešavanjima u svijetu nogometa. Posebna vrsta entuzijazma i energije od samog dolaska vlada kako među iskusnijim, tako i među mlađim reprezentativcima, a to je potvrdio i naš Gojko Cimirot.
“Uvijek je lijepo kad se okupimo i vidimo poslije dužeg vremena. Poseban je osjećaj jer svi dijelimo iste želje i imamo zajednički cilj. Znamo da će biti teško, jer su domaćini spremni na sve, sličnog su mentaliteta kao i Grci, ali mislim da ako mi budemo pravi, neće biti problema", izjavio je Cimirot.
Zmajevi utakmicu s Kipranima igraju u četvrtak.