Vijesti
Sport
Baždarević: Ovo je najteži poraz u karijeri, svi smo odgovorni
01.09.2017. 12:00
Izvor: 24sata.info
Baždarević: Ovo je najteži poraz u karijeri, svi smo odgovorni
"Ko može ovo objasniti?! Poluvrijeme, imali smo sreću da vodimo sa iskusnom ekipom i igračima... Možda je ovo i najteži poraz u karijeri", istakao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine poslije večerašnjeg šokantnog poraza od Kipra (2:3) u Nikoziji, javlja reporter Anadolu Agency (AA)..
”Nisi znao šta da radiš?! Vodiš 2:0 i onda kao da igramo sa prvacima svijeta. Razočaran sam. Svi zaslužujemo najgore kritike”, kazao je Baždarević, te dodao:

”Svi moraju da odgovaraju za ono što se dešavalo jer igrali su za nacionalni grb i naciju. Prvi uzimam odgovornost. Igrači su morali i moraju da se drugačije ponašaju. Imali smo stvari u svojim rukama. Toliko iskustva, a igrali smo kao amateri”.

Na pitanje šta dalje i razmišlja li o svojoj daljnoj sudbini u reprezentaciji BiH, Baždarević je odgovorio da u ovom trenutku ne zna šta će se desiti.

BiH i pored vodstva od 2:0 u Nikoziji doživjela je sramotan poraz, te nije iskoristila kiks Grčke koja je večeras remizirala u Atini sa Estonijom (0:0), dok je Belgija deklasirala Gibraltar (9:0).

”Ostajemo u igri za baraž, ali sa ovakvom igrom i ponašanjem ne zaslužujemo da budemo ni blizu baraža. Neobjašnjivo, razočaran sam. Žao mi je. Nakon 2:0 da doživimo ovo večeras”, govorio je Baždarević, naglasivši:

”Nismo radili posao za koji smo plaćeni i nismo uradili što smo trebali večeras. Niko namjerno to nije učinio. Da li je to strah od pobjede. Blokiralo je sve. Nikada nisam mogao pomisliti da se nešto može desiti ovako. Ovo je jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri”.

Poslije sedam odigranih kola u grupi ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” prva je Belgija sa 19 bodova, Grčka ima 13, BiH 11, Kipar 10, Estonija 5, Gibraltar 0.

U narednom, osmom kolu, 3. septembra, Belgija je gost Grčke u Atini, a BiH Gibraltaru u portugalskom gradu Faro. Estonija će isti dan biti domaćin Kipru.