Vijesti
Sport
Red Bull skokovi u Mostaru: Posljednje priprema za veliki spektakl
14.09.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Red Bull skokovi u Mostaru: Posljednje priprema za veliki spektakl
Posljednje pripreme za trećI Red Bull Cliff Diving u Mostaru u punom su jeku, a skakači i organizatori od jučer su već u Mostaru. Danas je na programu događaj za medije, sa treningom skakača i skakačica, sutra su već prve serije skokova, a veliko finale je u subotu.
Prolaznike i turiste mostarskim Starim gradom uvijek zaintrigira specijalna skakaonica koju građevinci cijelu noć pripremaju da danas bude spremna za prve trening skokove.
"Sve pripreme idu po planu, još malo i skakaonica će biti spremna. Skakači su od jučer u Mostaru, a aktuelna prvakinja i vodeća u prvenstvu, Australka Rhiannan Iffland i legenda cliff divinga, Kolumbijac Orlando Duque su pri dolasku posjetili Nacionalni park Una i skakali sa predivnog Štrbačkog buka. Sretni smo da je to slika Bosne i Hercegovine koja ide u svijet", kazao je za Klix.ba Dino Čolaković, glasnogovornik Red Bull BiH.
U Mostar dolazi i novi sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva Greg Louganis, legenda olimpijskih skokova i ikona američkog sporta. Nazivaju ga "najvećim američkim skakačem" i "vjerovatno najboljim skakačem svih vremena". Prvi je skakač u historiji koji je na velikom međunarodnom takmičenju ostvario savršen rezultat: desetke od svih sedam sudija.
Organizatori su posebno ponosni da je specialni voz Željeznica Federacije BiH koji u subotu, finalnog dana, dolazi u Mostar rasprodan te su dodali još jednu kompoziciju.
U Mostaru se u subotu očekuju hiljade posjetitelja, kao što je to bilo i ranijih godina, a ulaz u fan zonu ispod Starog mosta je besplatan.