Vijesti
Sport
Drama u Areni: Hrvatska u zadnjoj minuti pobijedila Bjelorusiju
19.01.2018. 12:00
Izvor: 24sata.info
Drama u Areni: Hrvatska u zadnjoj minuti pobijedila Bjelorusiju
Hrvatska je pobijedila Bjelorusiju rezultatom 25:23 u prvoj utakmice u grupi I u zagrebačkoj Areni. Hrvatska se s četiri boda izjednačila s Norveškom, Francuskom i Švedskom.
Prave bitke za Kauboje tek slijede, u subotu protiv Norveške i u srijedu možda odlučujuća utakmica s Francuskom, ukoliko prije toga pobjede Norvežane.

Nakon fantastične atmosfere koja je vladala u Splitu, dvoboj protiv Bjelorusije nije odigran u punoj zagrebačkoj Areni.

Hrvatska je izborila pobjedu nakon dramatične završnice u kojoj su Bjelorusi imali loptu na minus jedan 30 sekundi prije kraja, ali nisu zabili. Hrvatska je kontrolisala veći dio utakmice, ali je u samoj završnici nepotrebno dozvolila Bjelorusima da se vrate u susret i umalo izgube bod.

U 24. minuti Hrvatska je imala pet pogodaka viška (13-8) što je bila najveća prednost u prvom dijelu, a na odmor se otišlo s plus tri (15-12). U nastavku susreta Bjelorusija je nekoliko puta smanjila na samo dva gola zaostatka, pet minuta prije kraja i na svega pogodak zaostatka (23-22), da bi Uladzislau Kuleš 2:30 minute prije kraja izjednačio na 23-23. Minutu prije kraja Cindrić je zabio za 24-23, a u zadnjem napadu Bjelorusi su pogriješili i Marko Kopljar je zabio za potvrdu pobjede.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Luka Stepančić i Marko Mamić sa po pet golova, Luka Cindrić je zabio četiri, a Željko Musa i Zlatko Horvat po tri gola. Kod Bjelorusa Andrej Jurinok je zabio šest golova, dok je Vjačeslav Saldasenka imao 12 obrana.

U idućem kolu Hrvatska će 20. januara igrati protiv Norveške, a prije toga će snage odmjeriti Švedska i Francuska.